FOTO: HNK Lovran – Kovačević pogodio bod u sudačkoj nadoknadi @ Mune

nk_mune_nk_lovran_crikvena_draga_2014_s

Prvo poluvrijeme uglavnom je proteklo u borbenoj igri na sredini terena. Izrazitih šansi nije bilo a od situacija koje su mirisale na nešto više, valja izdvojiti dva udarca Šnelera u 20′ i 39′ dok su najopasniji u redovima plavo-žutih bili raspoloženi Žgomba, Konić te rastrčani Brnečić. Veliku fotogaleriju s utakmice pogledajte na ovom linku

Mune – Gotovo savršeni uvjeti za igru dočekali su momčadi na igralištu Crikvena Draga u Munama. Topao sunčan dan i vrlo dobar travnjak akterima su jučerašnjeg derbija olakšali posao te omogućili sve uvjete za lijepu nogometnu predstavu. Sudar Muna i Lovrana, starih rivala uvijek je do sada nudio agresivan i borben nogomet te neizvjestan ishod do posljednjeg sučevog zvižduka. Tako je bilo i ove nedjelje u Munama; borbena i zanimljiva utakmica sa puno uzbuđenja osobito u drugom poluvremenu u kojoj su dvije vrlo dobre momčadi podijelile bodove u situaciji kada je trobod mogao otići i na jednu i na drugu stranu.

nk_mune_nk_lovran_crikvena_draga_2014_s_1

Prvo poluvrijeme uglavnom je proteklo u borbenoj igri na sredini terena. Izrazitih šansi nije bilo a od situacija koje su mirisale na nešto više, valja izdvojiti dva udarca Šnelera u 20′ i 39′ dok su najopasniji u redovima plavo-žutih bili raspoloženi Žgomba, Konić te rastrčani Brnečić.

Drugo je poluvrijeme ponudilo otvoreniju igru pa je samim time bilo i više uzbuđenja na obje strane. Domaći prijete već u 50′ ; nakon pogreške Žiganta, pred Vukića se sjurio Šokčić ali u izglednoj prilici puca preko gola.

U 61′ opet je bilo opasno pred vratima Vukića; lopta je ubačena sa desne strane, spuštena je glavom na drugu stativu gdje Stanić ne uspijeva gurnuti loptu u gostujuću mrežu. Deset minuta kasnije (71′) priliku utakmice promašuje Konić; Starčić je lijepo proigrao lovransku osmicu koji u situaciji 1na1 puca domaćem vrataru u noge i propušta dovesti svoju momčad u vodstvo. Tri minute kasnije Šneler izlazi sam pred Vukića, znalački prebacuje istrčalog vratara no lopta se od vratnice odbija samo u gol-aut. Gosti su mogli povesti i u 75. minuti; Periša je ubacio na drugu stativu, Zemanek glavom spustio na pet metara za Mataka koji ometan od Starčića šalje loptu visoko preko gola.

nk_mune_nk_lovran_crikvena_draga_2014_s_2

Kazna je za goste stigla već u sljedećem napadu; brzi protunapad Muna završio je Grbac koji je oči u oči sa Vukićem sačuvao koncentraciju te rutinski pogodio za vodstvo Muna od 1:0. Duboko u sudačkoj nadoknadi gosti uspijevaju izjednačiti; Vukić je poslao dugu loptu koju prima Starčić, sudara se sa domaćim vratarom a odbijenu loptu u praznu mrežu šalje Kovačević te postavlja konačni rezultat utakmice 1:1. Podjela bodova u zanimljivoj i borbenoj utakmici koja je svu svoju ljepotu otkrila tek u drugom poluvremenu.

Obje su momčadi imale šanse za osvajanje tri boda ali nisu ih iskoristile stoga se remi nameće kao najpravedniji ishod. Utakmicu je sudila neuvjerljiva sudačka trojka predvođena glavnim sucem Tadićem iz Rijeke. Gostujući navijači ”Lovranci Pijanci“ na ovoj su utakmici proslavili svoj šesti rođendan uz pjesmu i navijanje tijekom cijele utakmice.

U idućem kolu Lovran ugošćuje momčad Raba. Utakmica će se igrati na Lokvi u nedjelju, 9. studenog sa početkom u 14 sati.

Veliku fotogaleriju s utakmice pogledajte na ovom linku

NK MUNE – HNK LOVRAN 1:1 (0:0)
Strijelci: Grbac 77′ (1:0), Kovačević 90′ (1:1).
Glavni sudac: Davor Tadić (Rijeka), pomoćnici: Andrej Brletić (Viškovo) i Hrvoje Radočaj (Viškovo)
Žuti kartoni: Dukić, Dramac (NK Mune)

NK MUNE: Čituljski, Beni, Cetina (od 58. I.Jugović), Dramac, Stanić, Kalinić (od 46. D.Jugović), Šneler, Grbac (kap.), Dukić, Ban (od 46. Ivančević), Šokčić (od 67. Dubrović).

HNK LOVRAN: Vukić (kap.), Matak, Čavka, Žiganto (od 78. Vuković), Klindić, Klanjac, Žgomba (od 67. Zemanek), Konić (od 72. D.Mrđenović), Brnečić (od 46. Starčić), Periša, Srok (od 58. Kovačević).

Tekst i foto: Marin Ružić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!