FOTO: HNK Lovran – Pobjeda Drage u sudačkoj nadoknadi @ Liburnijski derbi

nk_lovran_nk_draga_liburnijski_derbi_2015

Sve u svemu zanimljiva i napeta nogometna predstava u kojoj je svaka momčad bila bolja u jednom poluvremenu. Na žalost plavo žutih, domaći su igrači u finišu utakmice bili sretniji i spretniji te su konačno uspjeli slaviti u susjedskom derbiju, prvi puta od 2011. godine kada su ove dvije momčadi opet zaigrale u istom rangu natjecanja. Veliku fotogaleriju s Liburnijskog ‘El clasica’ pogledajte na ovom linku

nk_lovran_nk_draga_liburnijski_derbi_2015_1

Mošćenička Draga – Susjedski derbi Prve županijske nogometne lige, susret Drage i Lovrana i ovoga je puta okupljenim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu ponudio sadržajnu i zanimljivu utakmicu koja je do posljednjeg sučevog zvižduka bila napeta i neizvjesna.

Prvo je poluvrijeme pripalo gostima koji su u vodstvo došli u 41. minuti; Periša je centaršutom sa lijeve strane u kaznenom prostoru pronašao Konića koji glavom zakucava loptu od prečke za 0:1 i veliko veselje na dijelu tribine gdje su se smjestili Lovranci pijanci.

Osim raspoloženog Konića u redovima gostiju valja istaknuti Čavku, Sroka i Starčića koji su u nekoliko navrata opasno prijetili vratima Bradičića. S druge strane Draga je u prvom dijelu najviše prijetila preko Kereša, Topića i Frolje. Posebno valja istaknuti bombu Žikovića iskosa sa tridesetak metara koju je samo prečka spriječila od ulaska u Vukićevu mrežu.

nk_lovran_nk_draga_liburnijski_derbi_2015_2

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru i terensku inicijativu Drage dok su se gosti koncentrirali na obranu i prijetnje iz protunapada. Domaći do izjednačenja dolaze u 83. minuti; dvoboj Kereša i Žiganta nakon kojeg je napadač Drage pao u kaznenom prostoru glavni sudac utakmice Vučinić okarakterizirao je kao najstrožu kaznu koju je iz drugog pokušaja u pogodak pogodio Mateo Frolja.

Nakon izjednačenja Draga kreće još angažiranije što je dovelo do pobjedonosnog zgoditka koji je u sudačkoj nadoknadi postigao Žiković. Akciju je započeo Kereš koji se izborio za prostor i pucao, loptu je odbio Vukić, ali samo do natrčalog Žikovića koji na oduševljenje domaćih navijača zabija za konačnih 2:1.

Sve u svemu zanimljiva i napeta nogometna predstava u kojoj je svaka momčad bila bolja u jednom poluvremenu. Na žalost plavo žutih, domaći su igrači u finišu utakmice bili sretniji i spretniji te su konačno uspjeli slaviti u susjedskom derbiju, prvi puta od 2011. godine kada su ove dvije momčadi opet zaigrale u istom rangu natjecanja.

nk_lovran_nk_draga_liburnijski_derbi_2015_3

Pravom nogometnom ambijentu također su doprinijeli navijači gostujuće ekipe koji su tijekom cijele utakmice bodrili svoje pulene.

Korektan je posao odradila i sudačka trojka u sastavu Branko Vučinić (glavni sudac), Milorad Mihić (1. pomoćnik) i Mihard Mehinović (2. pomoćnik).

NK DRAGA – HNK LOVRAN 2:1 (0:1)
Strijelci: Konić 41′ (0:1), Frolja 83′ (11m) (1:1), Žiković 90′ (2:1).

NK DRAGA: Bradičić, Žiković, Kudrić (od 46. Hlanuda), T.Sinožić (od 75. F. Sinožić), Orlović, Tokić, Šerifi (od 69. Turak), Rubinić (kap.), Kereš, Frolja, Topić.

HNK LOVRAN: Vukić (kap.), Čavka, Vuković (od 90. M. Mrđenović), Klanjac, Klindić, Žiganto, Periša (od 54. Blagajčević), Konić, Starčić (od 82. D. Mrđenović), Srok, Tuliak.

Glavni sudac: Branko Vučinić (Rijeka), pomoćnici: Milorad Mihić (Rijeka), Mihared Mehinović (Rijeka).

Veliku fotogaleriju s Liburnijskog ‘El clasica’ pogledajte na ovom linku

Foto i tekst: Marin Ružić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!