FOTO Hotel Kvarner pod renovacijom: Graditeljska raskoš ponovo će biti istaknuta kako i priliči ovom slavnom zdanju

U sklopu sveobuhvatne rekonstrukcije hotela koja je napravljena 2014. godine, svi ornamenti na pročelju Kristalne dvorane hotela Kvarner jednoobrazno su pobojani u oker žutu boju čime se u potpunosti sakrila ljepota ovog jedinstvenog zdanja.

Opatija – Hotel Kvarner definitivno je objekt prema kojem je većina Opatijaca i njihovih gostiju – ‘slaba’. Hotel s kojim se počela pisati turistička povijest, prije nekoliko godina nagrđen je limenim kontejnerom koji svakodnevno izaziva zgražanje te služi kao ogledni primjer – što se pod nikakvim uvjetima ne bi smjelo raditi na povijesnim zdanjima.

U sklopu sveobuhvatne rekonstrukcije hotela koja je napravljena 2014. godine, svi ornamenti na pročelju Kristalne dvorane hotela Kvarner jednoobrazno su pobojani u oker žutu boju čime se u potpunosti sakrila ljepota ovog jedinstvenog zdanja. No, kako stvari stoje uskoro bi pročelje zgrade moglo zasjati u punom sjaju s obzirom na to da već neko vrijeme traju sveobuhvatni radovi na otkrivanju graditeljske raskoši ovog najstarijeg hotela na Jadranu.

Što je snimio naš fotoreporter i što se ponovo otkriva javnosti provjerite na nekoliko fotografija u nastavku teksta…

Dionice Liburnia Riviera Hotela drastično pale – Opatija i općine ‘izgubile’ 72 milijuna kuna

error: Content is protected !!