FOTO Hug&Punch otvorio prvi centar izvrsnosti za edukaciju i certificiranje barista u ovom dijelu Europe @ Matulji

Hug&Punch SCA Premier Campus prvi je takav centar u ovome dijelu Europe te jedan od ukupno devet na europskoj razini. Kako je proteklo otvorenje provjerite u priloženoj fotogaleriji.

Matulji – Danas je u Matuljima otvoren Hug&Punch (H&P) SCA Premier Campus – centar izvrsnosti za edukaciju i certificiranje specijalista za kavu po internacionalnim standardima koji ima za cilj pomicanje granica svijeta kave u Hrvatskoj s brendova na single origin kave.

Pokretanje i otvaranje podržala je krovna organizacija za promicanje kvalitete kave Specialty Coffee Association (SCA) čije je striktne kriterije ovaj centar uspješno ispunio u procesu certifikacije za status Premier Campusa.

Prve korake Hug&Punch SCA Premier Campusa svojim je nastupom u sklopu radionice uveličala aktualna svjetska prvakinja i baristica Agnieszka Rojewska. U suradnji s Rojewskom osmišljen je ekskluzivni program edukacije u sklopu kojega su polaznici imali prilike nadograditi svoje vještine iz segmenta teksturiranja mlijeka te izlijevanja latte art figura.

”U ovom sam poslu već 10 godina, osvojila sam brojna priznanja, a ove sam godine osvojila prvo mjesto na Svjetskom barističkom natjecanju. Ništa me ne raduje više nego prenositi znanje te mi je drago da sam danas ovdje na otvorenju SCA Premier Campusa u kojem će se mladi baristi moći educirati“, izjavila je Agnieszka Rojewska.

O ekskluzivnosti ovog prostora najbolje svjedoči podatak da je matuljski SCA Premier Campus prvi takav centar u ovome dijelu Europe te jedan od ukupno devet na europskoj razini. Osim energije entuzijasta koji mijenjaju pristup espresso kavi, u Hug&Punchu profesionalci iz industrije kave sada imaju dostupne stručne edukacije autoriziranih predavača iz cijelog svijeta i to iz pet certificiranih modula: green – zelene kave, cuppinga – kušanja kave, roastinga ili prženja kave, zatim barista – kuhanja espressa te brewinga, odnosno kuhanja filter kave.

Najkvalitetnije kave svijeta na jednom mjestu Hug&Punch se prostire na 600 četvornih metara posvećenih samo kavi, unutar kojih osim kao edukativni centar, funkcionira i kao dobavljač sirove specialty kave s geografskim porijeklom te mikropržionica. Pod etiketom Hug&Punch pokrenuta je i proizvodnja specialty kave, čime je njihova ponuda obogaćena i blendovima kave koji ljubitelje i znalce ovog napitka neće ostaviti ravnodušnima.

Osim Hug&Punch blendova kave, ponuda uključuje i tailor made rješenja što HoReCa partnerima omogućava kreiranje vlastite mješavine uz nadzor stručnjaka, pa tako svaki barista može kreirati novu mješavinu s vlastitim potpisom. Svaki proizvod koji tako nastane, obogaćuje tržišnu nišu i podiže svijest konzumenata o jednom od najpoznatijih napitaka na svijetu.

Nikola Žiganto, voditelj projekta i naš poznati degustator kave i Domagoj Trusić, voditelj edukativnog centra te jedini SCA autorizirani trener u regiji za sve module edukacija, ističu kako uz status mikropržionice s vlastitim specialty brendom koja na jednom mjestu objedinjuje najkvalitetnije kave svijeta, Hug&Punch predstavlja i platformu u sklopu koje se o kavi može naučiti više. Nova matuljska destinacija za kavoljupce zamišljena je kao open-door sistem proizvodnje koji kupcu nudi uvid u proces prženja kave, stoga svi posjetitelji mogu o svom najdražem napitku dobiti kompletne informacije ‘od zrna do šalice’.

“Želja nam je omogućiti ljubiteljima kave uživanje u kavi vrhunske kvalitete i provjerenog podrijetla, a baristima kontinuirano usavršavanje njihovih vještina. K tome, u našem je poslovanju naglasak stavljen i na optimizirani sustav transporta te skladištenja sirovina koji nas direktno veže na plantažera, bez posrednika u cilju kontrole kvalitete i cijene. Hug&Punch Premier Campus je centar izvrsnosti koji ima za cilj pokretanje tržišta kave u smjeru kvalitete i informiranosti o proizvodu u skladu s trendovima koji već dulji niz godina prevladavaju svjetskim tržištem kave ”, poručili su iz Hug&Puncha.

Način rada Hug&Puncha pozitivno utječe ne samo na kvalitetu svake šalice kave, već osigurava novi pristup kavi kroz HoReCa kanal te potiče razvoj sustava nabave certificiranih sirovina. U konačnici, Hug&Punch je svojim pristupom u fokus stavio farmere i konzumente.

Kako je proteklo otvorenje provjerite u priloženoj fotogaleriji.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!