FOTO: Humanitarni dan ‘I moje srce je velo’ privukao brojne posjetitelje i ispunio sva očekivanja @ Matulji

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Koncert I moje srce je velo

Atraktivni program privukao je veliki broj Matuljaca u Dom Permani. Posjetitelji su mogli pomoći svojim donacijama, a kako je čitava priča izgledala kroz objektiv našeg reportera pogledajte u priloženoj foto-galeriji.

Permani – Velik interes Matuljaca za zanimljivu glazbenu i gastronomsku ponudu i velika želja za humanitarnim djelovanjem ispunila je jučer tijekom čitavog dana Dom Permani, oko kojeg je broj parkiranih vozila nadmašivao čak i one najveće gužve tijekom sezone Pusta.

Povod takvim gužvama bila je činjenica da se jučer na ovom prostoru održavao humanitarni dan ”I moje srce je velo” koji je okupio brojne glazbenike, udruge i pojedince u jedinstvenom programu s ciljem prikupljanja donacija za djevojčicu Ivonu Kućel iz Zaluki koja boluje od teške imunološke bolesti i trenutno je na liječenju pri Odjelu za hematologiju i onkologiju klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Inicijativu su pokrenuli sami mještani, a organizacije su se prihvatili Mjesni odbor Pužev komun te Caffe bar Žejanka, uz pokroviteljstvo Općine Matulji i podršku brojnih sponzora. Program je započeo već u ranim poslijepodnevnim satima – uz degustaciju domaćeg fažola, ali i kotlića koji su spravili članovi Lovačkog društva Lisjak iz Kastva, održao se dječji sajam na kojem su sudjelovali Osnovna škola ”Drago Gervais” Brešca, Dječji vrtić Matulji te udruga Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji, kao i glazbeni program za djecu u kojem su nastupili Glazbeni odjel Osnovne škole ”Milan Brozović” Kastav i Harmonikaški orkestar Nika Polesa te plesna skupina udruge Foliot.

Poslijepodne su se pred brojnom publikom predstavile klape i zborovi matuljskog i okolnog kraja – nastupil su Klapa Skalin, Klapa Rožice, KUD Učka, Žejanski kntaduri, Mješoviti zbor Štorija Rukavac i Klapa Kamelija, a u večernjem dijelu programa voditelj Dražen Turina Šajeta predstavio je poznate i popularne bendove i izvođače s liburnijskog područja. Publiku su rasplesali i zabavili Mauro Staraj & La banda, Antonio Krištofić, D’Beni band, Maestral, Zastoj, Pumpa band i Trio Bajs.

Posjetitelji su mogli pomoći svojim donacijama, a kako je čitava priča izgledala kroz objektiv našeg reportera pogledajte u priloženoj foto-galeriji.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!