FOTO: I druga predstava rasprodana – Pred ispunjenim gledalištem Gervaisa gostovali Parovi Teatra Gavran @ Opatija

Kazališni svibanj u centru Gervais zaključuju već gotovo rasprodani “Kauboji” zagrebačkog Teatra Exit koji će prvi puta u Opatiji biti izvedeni posljednjeg petka u mjesecu. Veliku fotogaleriju s predstave pogledajte na ovom linku

Opatija – Pred dupkom ispunjenim gledalištem velike dvorane centra Gervais, šest sjajnih glumaca Teatra Gavran izvelo je u četvrtak navečer kazališni komad “Parovi” Mire Gavrana, u režiji Roberta Raponje.

Nizanjem sličica muško-ženskih odnosa, majstorskim dijalozima oslikane su različite razvojne faze parova: od zaljubljenošću zaslijepljene mladosti, preko bračnih kriza u srednjim godinama s oprečnim ishodima do tragičnih završetaka ili “živjeli su sretno do kraja života” u trećoj životnoj dobi. Osim ljubavnih, prikazani su i generacijski odnosi, disfunkcionalni majke i sina i zaštitnički odnos oca prema kćeri.

– Ako bismo predstavu Teatra Gavran htjeli opisati jednom rečenicom, ona bi glasila: “Sto parova, sto ćudi.”Predstava potvrđuje svima znanu, a često zanemarivanu činjenicu da glavni uzrok kraha zajednice muškarca i žene leži u nedostatku komunikacije i poštovanja. Zbog isprepletenosti i slojevitosti, “Parove” možemo okarakterizirati kao najambiciozniji fabularni, redateljski i glumački projekt petnaestogodišnjeg opusa Teatra Gavran, kazala je Petra Borovac iz Festivala Opatija.

Kazališni svibanj u centru Gervais zaključuju već gotovo rasprodani “Kauboji” zagrebačkog Teatra Exit koji će prvi puta u Opatiji biti izvedeni posljednjeg petka u mjesecu.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!