FOTO: Ičići ugostili prvu regatu tradicijskih barki ‘Melkior Paragvaj’

regata_tradicijskih_barki_melkior_paragvaj_icici_2014 (44)

Svi prisutni gledatelji i gosti Ičića tako su imali prilike pogledati sportsko nadmetanje u kvarnerskom i lovranskom gucu, leutu i pasari, a iako je regata bila revijalnog karaktera, u 17 sati održana je podjela plaketa uz zdravicu. Veliku fotogaleriju koju smo snimili tijekom jučerašnjeg dana pogledajte na ovom linku

Ičići – Jučer su se u ičićanskoj lučici razvila bijela jedra tradicijskih barki na prvoj regati u čast barkajola Melkiora Paragvaja. Regata je bila revijalnog karaktera pa je deset tradicijskih barki s puno više kapetana, razvila svoja jedra i otplovila regatno polje Ičići porat- vila Ariston Punta Kolova – Ičići porat.

regata_tradicijskih_barki_melkior_paragvaj_icici_2014 (36)

Direktorica TZ Ičići Tatjana Bartolin otvorila je regatu tradicijskih barki ‘Melkior Paragvaj’ te uputila nekoliko riječi svim prisutnima.

– U ime Turističke zajednice Ičići i Paragvaj Toursa želim dobrodošlicu svim sudionicima regate, ali i ostalim gostima koji su došli podržati regatu. Zahvaljujemo se svim sponzorima, sudionicima i Robertu Mohoviću, predsjedniku koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre

Sve sudionike, legendarnom pjesmom ‘Barke faren’, ispratili su članovi goranske klape Ris pod vodstvom Marina Tuhtana, koji su na brodu ‘Jadera’ zabavljali goste domaćina Marinka Paragvaja.

Nakon završetka regate sve prisutne je pozdravio i Marinko Paragvaj, jedan od organizatora.

– Prije svega lijepo se zahvaljujemo svima na odazivu. Dok je moj otac bio živ, bili smo tri generacije na moru, a sada smo ostali sin i ja. Već nekoliko godina želimo ovo napraviti, ali tek smo ove godine uspjeli sve realizirati. Nadamo se da ćemo druge godine regatu dovesti na jedan veći nivo.

regata_tradicijskih_barki_melkior_paragvaj_icici_2014 (73)

Svi prisutni gledatelji i gosti Ičića tako su imali prilike pogledati sportsko nadmetanje u kvarnerskom i lovranskom gucu, leutu i pasari, a iako je regata bila revijalnog karaktera, u 17 sati održana je podjela plaketa uz zdravicu. Ugodno druženje uz klapsku pjesmu, iće i piće te ćakulu potrajala je do kasnih večernjih sati.

Svi sudionici dobili su prigodne majice, šešire, šalice te marendu i večeru, dok su cjelokupnu manifestaciju sponzorirali Paragvaj tours, Aci D.D., Generali osiguranje, Turistička zajednica Ičići, MO Ičići, Udruženje obrtnika Opatija, YC Croatia, Visintin vinarija, U.O. Caffe Gloria, Lučica Ičići, Bogus, Klapa Ris, Kalina Rijeka, Orada trade, pekara Korina, Buretić, Casa Marsic i Bod Ugostiteljstvo.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili tijekom jučerašnjeg dana pogledajte na ovom linku

Serena Calderara / PodUckun.net
Foto: PodUčkun.net

error: Content is protected !!