FOTO: Inicijalnom izložbom osmero umjetnika otvorena likovna kolonija Mošćenički pinel @ Mošćenice

moscenicki_pinel_2015_moscenice

Na inicijalnoj izložbi, održanoj u prostoru mošćeničke škole, svoje su ranije slike izložili autori koji sudjeluju na Mošćeničkom pinelu – Elisabeth Binter iz Austrije, Karoly Borbely iz Mađarske, Fabio Gonnelli iz Italije, Đurđica Horvat, Rinella Ivanković i Mladen Milotić iz Hrvatske te Miloš Prekop i Peter Volek (Pero Le Kvet) iz Slovačke. Fotogaleriju s otvorenja likovne kolonije pogledajte na ovom linku

moscenicki_pinel_2015_moscenice_4

Mošćenice – Izložbom radova sudionika započela je u subotu navečer 7. međunarodna likovna kolonija ”Mošćenički pinel” koja će do 29. kolovoza trajati u Mošćenica, ostavljajući slobodu pozvanim umjetnicima da se prirodnim i kulturnim atrakcijama ovog gradića inspiriraju za svoja djela koja će nastati u sklopu manifestacije.

Na inicijalnoj izložbi, održanoj u prostoru mošćeničke škole, svoje su ranije slike izložili autori koji sudjeluju na Mošćeničkom pinelu – Elisabeth Binter iz Austrije, Karoly Borbely iz Mađarske, Fabio Gonnelli iz Italije, Đurđica Horvat, Rinella Ivanković i Mladen Milotić iz Hrvatske te Miloš Prekop i Peter Volek (Pero Le Kvet) iz Slovačke.

Tijekom tjedan dana, svi oni stvarat će na temu nazvanu Perunovi magični krajolici, a svi radovi nastali tijekom kolonije bit će prikazani na završnoj izložbi, u subotu 29. kolovoza, na istome mjestu.

moscenicki_pinel_2015_moscenice_5

U okrilju Kolonije organiziraju se i dječje likovne radionice pod nazivom Mošćenički pinelić. One će najmlađima pružiti priliku za izražavanje kreativnosti uporabom različitih materijala, a omogućit će se i stvaranje partnerskoga odnosa među sudionicima Kolonije. Ovogodišnji Mošćenički pinelić održat će se 25. kolovoza u 10 sati. Prijave za dječje likovne radionice primaju se u uredu Turističke zajednice Općine Mošćenička Draga (051/739-166) ili kod učiteljice gđe. Blaženke Beroš u PŠ Mošćenice. Dječje likovne radionice vodit će umjetnici koji sudjeluju na Mošćeničkom pinelu 2015.

Fotogaleriju s otvorenja likovne kolonije pogledajte na ovom linku

moscenicki_pinel_2015_moscenice_1

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!