FOTO: Iz Kastva uživo za cijelu Hrvatsku

euromagazin_sm…ki kade? Euromagazin va Kastve…
Veliku foto galeriju s Kastva pogledajte na ovom linku
Kastav – Ljetna shema emitiranja na HRT-u znači i više terenskih emisija po Lijepoj našoj. Te emisije su laganijeg tona, a pružaju izvanrednu priliku da se na državnoj razini predstave mali dragulji koje pojedine regije/gradovi/mjesta skrivaju.
Tako je ovoga tjedna ekipa emisije Hrvatska uživo (odjel Euromagazin) doputovala u Kastav vidjeti što se tamo nudi…
A dočekala ih je prvoklasna županijska reprezentacija! Politički dio su predstavljali župan Komadina (koji je imao interesantan razgovor o korištenju EU fondova i njihovoj upotrebi), te gradonačelnici Kastva, Rijeke i još nekoliko gradova riječkog prstena.
Onaj zanimljiviji dio je bila kulturna, umjetnička, gastronomska i turistička ponuda koja je većinski bila u režiji liburnijskih i kastavskih snaga. Unatoč očajnom vremenu do pred sam početak prijenosa, u skoro dva sata je predstavljena bogata tradicija ovoga kraja.
Za početak su voditelja prestrašila dva Halubajska zvončara koji su danima vježbali tiho ušuljavanje (vidi sliku), nakon čega je uslijedila šetnja novouređenim hotelom na Lokvini. Bili su tu i bačvari i Udruga ljubitelja Belice, opatijski klub 60+ u svojim povijesnim nošnjama, predstavnice Udruge ‘Kastav Grad kulture’ te županijske Rožice koje su očarale voditeljicu znanjem i razgovorljivošću.
Gastronomski dio su odradili učenici i profesori opatijske Ugostiteljske škole – njihov projekt Okusi i mirisi Europske unije savršeno se uklopio u tematiku emisije. Udruga Zeleno i plavo predstavila je kolače i delicije poput Carskog presnaca, a sve skupa zaokruženo je pršutom…
Izvanredna reklama u top terminu prvog programa HRTa! Bravo naši!

Liburnija.net - Ivica Lukanović, Damjan Miletić, Halubajski zvončari i članovi udruge Belica @ Kastav

Liburnija.net - Ivica Lukanović, Damjan Miletić, Halubajski zvončari i članovi udruge Belica @ Kastav


Foto i tekst: David Kurti

error: Content is protected !!