FOTO: Izložba Marina Aničića i Riccarda Staraja popraćena nabrijanim nastupom Midnight Blues Banda @ Rijeka

riccardo_staraj_midnight_blues_band_tunel_rijeka

Nastavak klupske turneje slijedi u Krapinskim Toplicama, Mariboru, Ljubljani, Opatiji, te zaključno 30. prosinca u Lovranu. Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

Rijeka – Vizualni putopisi s putovanja Amerikom objedinjeni u zajedničkoj izložbi Marina Aničića i Riccarda Staraja ”Uptown, donwtown, all around” predstavljeni su publici krajem prošlog tjedna u klupskoj atmosferi riječkog Tunela, dodatno ”nabrijanoj” nastupom Staraja i njegovog Midnight Blues Banda.

riccardo_staraj_midnight_blues_band_tunel_rijeka_1

Izložba dvojice autora s proputovanja SAD-om, pri čemu se Aničić odlučio za crno-bijelu tehniku i fotografije urbanog ozračja, dok je Staraj pokušao obojenim fotografijama pronaći duh bluesa u Americi, ostaje otvorena još 15 dana.

Blues ugođaj s fotografija prenijeli su na scenu članovi Midnight Blues Banda koji su u Tunelu započeli klupsku promociju novog albuma Devil in Love, a koncert je otvoren projekcijom spota Midnightman autora Ire Tomić i John Karduma.

Karakterističan ”bluz i groove” Staraja i banda izmamio je aplauze mnogobrojne publike koja je do kraja ispunila klub ispod pruge, a posebno impresivne bile su solaze Marka Sedlaka na gitari, odnosno Josipa Rubinića na trubi. Za karakteristican “prljavi” blues Midnight blues banda i njegovu glazbenu osovinu zasluzni su Vedran Ružić na basu i Edi Lazarić na bubnjevima. Bariton sax Tonija Železnika dodatno ”zamračuje” atmosferu zanimljivim jazz i blues upadicama gotovo u svakoj pjesmi.

riccardo_staraj_midnight_blues_band_tunel_rijeka_2

Zanimljiovost koncerta su dvije nešto laganije stvari “Tko si u New Yorku?” i “Desert man”, pjesme kojima je Staraj zapravo otvorio tematiku izložbe fotografija dvojice prijatelja. Poseban dodatak koncertu je nova pjesma ”Svjetla pozornice” koja oslikava socijalnu, ekonomsku, političku i kulturnu situaciju u državi.

Nastavak klupske turneje slijedi u Krapinskim Toplicama, Mariboru, Ljubljani, Opatiji, te zaključno 30. prosinca u Lovranu. Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Marin Aničić

error: Content is protected !!