FOTO: Izložbom i blagoslovom obilježeni Dani kruha @ OŠ ‘Rikard Katalinić Jeretov’

dani_kruha_rikard_katalinic_jeretov_opatija_2014

U školskoj knjižnici postavljena je izložba domaćih krušnih proizvoda i plodova zemlje među kojima su se isticala prava umjetnička djela od tijesta. Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji koju smo pripremili.

Opatija – U osnovnoj školi ‘Rikard Katalinić Jeretov’, od 14. do 17. listopada, tradicionalno se obilježava Dan zahvalnosti za plodove zemlje odnosno Dan kruha.

dani_kruha_rikard_katalinic_jeretov_opatija_2014_1

Jučer je u matičnoj zgradi vlč. Petar Belanić održao blagoslov i molitvu, a sestra Tereza i Lidija Boras su zajedno s učenicima pripremile prigodan program. U školskoj knjižnici postavljena je izložba domaćih krušnih proizvoda i plodova zemlje među kojima su se isticala prava umjetnička djela od tijesta. Dan ranije, 15. listopada i učenici u Voloskom su obilježili Dan kruha. Učenici područne škole Veprinac Dan kruha su obilježili 14. listopada, a u područnoj školi Ičići dan kasnije. U obje škole vlč. Anto Aračić održao je molitvu i blagoslov.

Kao i svake godine, pa tako i ove, cijeli prvi sat posvećen je Danu kruha te nakon blagoslova i molitve, učenici zajedno sa svojim razrednicima odlaze u svoju učionicu blagovati krušne proizvode svojih mama i baka.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji koju smo pripremili.

Serena Calderara/PodUckun.net
Foto: David K. / Foto Luigi