FOTO Izložbom “Obiteljska priča – umjetnost u genima obitelji Mudrinić” otvorena Galerija -Atelijer Žana- Boyd @ Volosko

Na izložbi su predstavljeni radovi četiri generacije jedne obitelji, od 19. stoljeća do danas. Snježana Boyd – Žana “uplovila” je u svijet umjetnosti preko noći, prije tri godine i odmah bila prihvaćena i prepoznata od strane publike i stručnjaka.

Volosko – Udruga “Ex Tempore Volosko” za aktivnosti u umjetnosti i kulturi nedavno je otvorila u srcu Voloskog Galeriju -Atelijer Žana- Boyd uz izložbu Snježane Boyd – Žane “Obiteljska priča – umjetnost u genima obitelji Mudrinić”.

Uz predsjednicu Udruge i slikaricu Snježanu Boyd, okupljenim gostima i uzvanicima obratio se predsjednik Mjesnog odbora Volosko Odisej Kurelić te povjesničar umjetnosti Željko Čurčić koji je naglasio: “Ova je izložba posebna, možda i jedinstvena. Ja nisam čuo ni pročitao da negdje postoji obitelj u kojoj su četiri člana obitelji u nizu, iz generacije u generaciju, jedan drugom prenosili likovni talent kao štafetnu palicu.”

Na izložbi su predstavljeni radovi četiri generacije jedne obitelji, od 19. stoljeća do danas. Snježana Boyd – Žana “uplovila” je u svijet umjetnosti preko noći, prije tri godine i odmah bila prihvaćena i prepoznata od strane publike i stručnjaka. Tko god je vidio njene radove, stvorene “odjednom”, u tako kratkom vremenu, rekao je “to moraju biti geni”. Da se zaista radi o čudesnim genima čiji način djelovanja ne razumijemo, ali prepoznajemo, pokazuje ova izložba.

Snježana Boyd -Žana, nakon godinu dana stvaralaštva koje je započela u 58. godini, postavila je prvu izložbu, otvorila malu galeriju/atelijer u Voloskom, debitirala na Međunarodnom likovnom natjecanju “Mandrać 2017.”, osvojila 1.nagradu u općoj skupini, i iz mjeseca u mjesec nastavila aktivno sudjelovati na raznim grupnim izložbama, aukcijama, dobrotvornim akcijama….. paralelno vodeći svoj privatni posao i volontirajući u Udruzi. Pokrenula je otvaranje ove galerije, zajedno s članovima Udruge kako bi u ovom prostoru mogli otvarati vrata i družiti se s drugim umjetnicima, kojih na našim prostorima zaista ima mnogo, jer oni su posebne, pozitivne i bogate duše. Jedan od ciljeva Udruge je i pomaganje mladim, novim autorima u njihovoj afirmaciji.

– Na otvorenju je bio iznenađujuće velik broj posjetitelja,  prisutni su bili i drugi članovi Mjesnog odbora, članovi Udruge “Ex Tempore Volosko”, posjetitelji iz drugih gradova, a posebno bih istaknula mještane koji su ulazili u galeriju ozarena lica noseći darove i zahvaljujući na “poklon galeriji”  koju su dobili u svom susjedstvu. Otvorenje i izložbu svojim su prisustvom uveličali i podržali umjetnici – Yasna Skorup Krneta, Vesna Barbieri, Claudio Frank, Vedran Ružić, Tony Ambrozich. Otvorenje je popraćeno koncertom Aleksandra Valenčića (klavir) i njegove kćerke Laure Valenčić (violina), kazala nam je Snježana Boyd-Žana.

Izložbom “Obiteljska Priča – Umjetnost U Genima Obitelji Mudrinić” Otvorena Galerija -Atelijer Žana- Boyd @ Volosko

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!