FOTO: Izložbom otvoreno četvrto izdanje Mošćeničkog pinela @ Mošćenice

Međunarodna likovna kolonija trajat će tjedan dana, do druge subote, kada će na završnoj izložbi osam autora predstaviti radove nastale u Mošćenicama. Tijekom tog vremena, održat će se i dvije radionice za djecu – u utorak i četvrtak.

Mošćenice – Doris Brandlein i Sabine Leichner-Heur iz Njemačke, Elsa Delise i Livio Zoppolato iz Italije, Alexander Kerschner i Stephesh iz Austrije, Jasna Levak i Yasna Skorup Krneta iz Hrvatske, Mejra Brčić iz Bosne i Hercegovine te Valentina Salamon Vencel iz Srbije – osam je to sudionika međunarodne likovne kolonije Mošćenički pinel, koji će sljedećih tjedan dana provesti na otvorenim mošćeničkim prostorima i slikati atraktivne vedute ovog malog primorskog gradića.

Prekjučer, u subotu navečer, u mošćeničkom kaštelu otvorena je njihova nastupna izložba, u kojoj se svaki autor predstavio sa svojim radovima, a brojne Mošćeničane i Dražane koji su ispunili taj neveliki prostor zabavili su koncertom i performansom Manuel Brajan, Josip Rubinić, Damjan Dražul, Mateo Rudan i Ivo Šubat. Na istom mjestu, iduće subote održat će se završna izložba ove manifestacije, na kojoj će autori predstaviti svoje radove nastale tijekom boravka u Mošćenicama.

[nggallery id=373]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!