[FOTO] Izložbom radova nastalih u likovnoj koloniji okončano ovogodišnje izdanje Mošćeničkog pinela

Lajtmotiv 12. međunarodne likovne kolonije je „Plavo – zeleno – žuto”, a kako je protekla završna izložba pogledajte u priloženoj fotogaleriji…

Mošćenice – Da su Mošćenice inspirativno mjesto za stvaranje potvrđuje se iz godine u godinu krajem kolovoza odnosno početkom rujna kada sve zaljubljenike u likovnu umjetnost dočeka tradicionalna manifestacija Mošćenički pinel. Jednako tako, nakon godine pauze uzrokovane koronom, bilo je i tijekom posljednjih sedam dana kada je šest umjetnika iz Hrvatske i inozemstva crpilo inspiraciju iz drevnih Mošćenica.

Lajtmotiv 12. međunarodne likovne kolonije je „Plavo – zeleno – žuto”, a Loredana Bradaschia (Hrvatska), Renate Brandstätter (Austrija), Christine Kertz (Austrija), Nicol Načinović (Hrvatska), Darija Stipanić (Hrvatska) i Zdravko Milić (Hrvatska) na raspolaganju su imali pet dana za stvarati svoje viziju ukalupljene u ove tri boje.

Cilj Kolonije je promoviranje kulturnih i turističkih vrijednosti Mošćenica kao jednoga od najstarijih i najočuvanijih gradića na Liburniji, otkrivanje kreativnosti prostora, uključivanje Mošćenica u međunarodnu mrežu gradova i mjesta u kojima se održavaju slične likovne radionice, intenziviranje likovnoumjetničke suradnje i razmjene na međunarodnoj razini.

Zbog epidemioloških mjera koje su nastupile zbog pandemije COVID-19 ove se godine nije održana tradicionalna dječja likovna radionica Mošćenički pinelić, ali se organizatori nadaju da će se već sljedeće godine djeca moći kreativno izraziti pod vodstvom prisutnih umjetnika u okviru Mošćeničkog pinelića.

Organizator manifestacije je Radna grupa za kulturni turizam pri Katedri Čakavskog sabora općine Mošćenička Draga. Suorganizatori su Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga te Zajednica Talijana Mošćenička Draga. Stručna suradnica kolonije je dr. sc. Mateja Jerman, povjesničarka umjetnosti, a organizacijski dio vode Aleksandra Alja Čenić, prof. i izv. prof. dr. sc. Elena Rudan, predsjednica Katedre Čakavskog sabora općine Mošćenička Draga.

Izložbom Radova Nastalih U Koloniji Okončano Ovogodišnje Izdanje Mošćeničkog Pinela

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank