FOTO: Izvrsna fešta Dani Puževog komuna začinjena je lovačkim kotlićem i nastupom Alena Vitasovića @ Permani

permani_festa_dani_puzev_komun_2014

Vrhunac odlično posjećene fešte koja je protekla u dobroj atmosferi bio je nastup Alena Vitasovića, koji je svoj repertoar ispunio poznatim hitovima i naveo publiku da mu se pridruži u pjesmama koje su i danas nezaobilazne na radio-valovima. Fotogaleriju iz Permana pogledajte na ovom linku

permani_festa_dani_puzev_komun_2014_2

Permani – Majstori kuhanja lovačkog kotlića okupili su se još jednom u Pobrima, gdje je ove subote poslijepodne započela već tradicionalna proslava Dana Puževog komuna, manifestacije posvećene gastronomskom i feštarskom oživljavanju matuljskog zaleđa, odnosno područja koje spada pod ‘‘ingerenciju’‘ MO Pužev komun sa središtem u Permanima.

Natjecanje je okupilo šest ekipa, i vrlo brojnu i zainteresiranu publiku, koja je po završetku kulinarskog nadmetanja imala priliku isprobati kotliće, a rezultat je bio takav da je sve ono što se dugo kuhalo – nestalo u trenu. Prema reakcijama gledatelja i kušatelja, svi su se natjecatelji mogli smatrati pobjednicima, no službena ‘‘rang lista’‘ ipak je utvrdila poredak ekipa, pri čemu su treće mjesto osvojili ‘‘Mučićevi zvončari’‘, drugo mjesto tim ‘‘Lahko ćemo’‘, a pobjednicama natjecanja proglašene su članice ženske ekipe ‘‘Lana & Mauro tim’‘.

permani_festa_dani_puzev_komun_2014_3

Gastronomski užitak bio je odličan preludij u kulturni dio večeri, u kojem su nastupili klapa ‘‘Zvonejski kanturi’‘ te orkestar Nika Polesa iz Slovenije, koji čine djeca osnovnoškolskog uzrasta. Uz slovensku djecu, članovi orkestra su i mališani iz Puževog komuna, pa je tako i Ema Sušanj iz Mučića izvela i svoju solo točku, a nakon nje je orkestar harmonika podignuo atmosferu.

Vrhunac odlično posjećene fešte koja je protekla u dobroj atmosferi bio je nastup Alena Vitasovića, koji je svoj repertoar ispunio poznatim hitovima i naveo publiku da mu se pridruži u pjesmama koje su i danas nezaobilazne na radio-valovima.

Program ove manifestacije nastavljen je i jučer svetom misom u Crkvi sv. Josipa u Brešcima povodom blagdana Male Gospe, nakon koje je održano druženje mještana uz prigodni program te degustaciju domaćeg fažola kojim je posjetitelje počastio Mjesni odbor.

Fotogaleriju iz Permana pogledajte na ovom linku

permani_festa_dani_puzev_komun_2014_1

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!