FOTO: Izvrsna uvertira u blagdansko razdoblje – Održan Novogodišnji koncert Orekstra opere riječkog HNK @ Opatija

Dojmove s koncerta održanog u srijedu navečer u velikoj dvorani Gervaisa pogledajte u našoj velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Opatija – Najljepše melodije koje se tradicionalno vezuju uz božićne dane našle su se na repertoaru izvrsnog Novogodišnjeg koncerta kojim je Orkestar opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke pod ravnanjem Mirana Vaupotića dao svečanu uvertiru predstojećim blagdanskom razdoblju.

Ispunjena dvorana centra Gervais uživala je u nadahnutom jednosatnom nastupu vrhunskih glazbenika, koji su izveli prigodne kompozicije velikana klasične glazbe poput Johanna Straussa ml., Čajkovskog, Bizeta, Dvořáka, Puccinija…

Između ostalih, na repertoaru su se našli veseli „Zvončići“ kao dio skladbe Christmas Festival Leroya Andersona, numere iz baleta Orašar Petra Iljiča Čajkovskog, ali i poznata skladba „Na lijepom plavom Dunavu“ Johanna Straussa mlađeg.

Nakon izvrsnih reakcija publike, koje su članove orkestra i dirigenta ispratili dugotrajnim aplauzom, odsvirana su i dva bisa, tako da je koncert zaključilo Straussov „Radetzkyjev marš“ tijekom kojeg je maestro Vauputić „dirigirao“ i publikom, potaknuvši se da se ritmičnim pljeskanjem uključe u izvedbu.

Dojmove s koncerta održanog u srijedu navečer u velikoj dvorani Gervaisa pogledajte u našoj velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Izvrsna uvertira u blagdansko razdoblje – Održan Novogodišnji koncert Orekstra opere riječkog HNK @ Opatija

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!