FOTO: Izvrsnim koncertom grupe Cubismo završen 14. Liburnia Jazz Festival @ Opatija

liburnia_jazz_festival_2014_cubismo_jazz_boat_1

Tijekom tri dana, održano je 13 koncerata na osam pozornica, od kojih je možda najzanimljivija bila ona ploveća – Jazz Boat koji je spojio užitak krstarenja uz liburnijsku obalu i uživanja u kvalitetnom jazzu. Vrući ritmovi rasplesali su prepunu terasu, a silna energija i odlična svirka ‘Cubisma’ prisutne nije ostavila ravnodušnima. Veliku fotogaleriju s posljednjeg dana Liburnia jazz festivala pogledajte na ovom linku

Opatija – Koncertom grupe Cubismo na terasi hotela Kvarner zaključen je ovogodišnji program Liburnia Jazz Festivala, čije je 14. izdanje, po običaju, donijelo pregršt glazbenih događanja i ispunila čitavu Opatiju jazz glazbom.

liburnia_jazz_festival_2014_cubismo_jazz_boat

Tijekom tri dana, održano je 13 koncerata na osam pozornica, od kojih je možda najzanimljivija bila ona ploveća – Jazz Boat koji je spojio užitak krstarenja uz liburnijsku obalu i uživanja u kvalitetnom jazzu.

I jučerašnji je dan prošao u istome tonu, a započeo je već u jutarnjim satima na terasi hotela Kvarner uz grupu, za ovu priliku, vrlo prigodnog imena – ”Jazz natašte”. Intimistički pristup glazbi kakav njeguje ovaj dvojac, šarenim su bojama Brazila obojale ”Dina e Mel” svojim nastupom na Jazz Boatu u predvečerje, dok je kopnom suvereno dominirao zvuk grupe ”Soul Basement” na terasi hotela Bristol.

Večernji je program ponudio dva koncerta istovremeno – dok je na terasi Tamaris nastupao ”Cosmic Combo”, novi ”električni” band Kaplowitza kreiran s namjerom širenja dobrih vibracija, na terasi Kvarnera dobre vibracije širili su ”naši Kubanci”, najznačajniji salsa sastav u ovom dijelu Europe – Cubismo. Vrući ritmovi rasplesali su prepunu terasu, a silna energija i odlična svirka prisutne nije ostavila ravnodušnima.

liburnia_jazz_festival_2014_cubismo_jazz_boat_2

Tako je latino štih dopunio putovanje svijetom glazbe koje je otpočelo u petak gostovanjem Luisa Bonille i njegovog sastava regionalnih jazz mahera i nastavilo se Mediteranom nadahnutom glazbom svjetski poznate dive Noe, ali i tucetom koncerata niza vrsnih glazbenih sastava okrenutih različitim džezerskim pod žanrovima.

.

Veliku fotogaleriju s posljednjeg dana Liburnia jazz festivala pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!