[FOTO] Jadranski derbi završio pobjedom Hajduka pogotkom u posljednjoj minuti

Igrala se posljednja minuta utakmice. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, lopta je došla do Caktaša koji je ostao sam pred golom Rijeke i poentirao – 0:1.

Rijeka – Nogometaši Rijeke poraženi su od Hajduka 0:1 u zaostaloj utakmici 5. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Igrala se posljednja minuta utakmice. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, lopta je došla do Caktaša koji je ostao sam pred golom Rijeke i poentirao – 0:1.

Jadranski derbi obilježila je jaka kiša i velika borba na travnjaku, a Rijeka je u konačnici bila kvalitetnija i opasnija, ali nije iskoristila svoje prilike.

U 10. minuti Kulenović se zavukao iza zadnje linije Hajduka i ubacio, ali Kalinić je odnio loptu.

Hajduk je odgovorio dvije minute kasnije, Umut se našao pred golom Rijeke, ali Nevistić je na vrijeme izašao i klizećim startom odnio loptu.

Najbolja prilika prvog dijela stigla je u 14. minuti. Nakon pogreške u dodavanju nogometaša Hajduka, Čerin je izbacio Kulenovića koji se izborio za poziciju na rubu kaznenog prostora, ali vratnica je spasila goste.

Pokušaji Umuta (26′) i Pavičića (29′) nisu bili opasnost za gol, a završnica prvog dijela je donijela je po jednu priliku s obje strane.

U 40. minuti Jurić je dobro pucao glavom, ali Nevistić je bio spreman. Na drugoj strani udarac Pavičića (45′) sa 16 metara otišao je iznad grede.

Rijeka je konkretnije krenula u nastavak utakmice. Mudražija je u 49. minuti prebacio loptu za Pavičića u kaznenom prostoru. Veznjak Rijeke smirio je loptu i pucao prizemno, ali Kalinić je ukrotio udarac.

Samo dvije minute kasnije Tomečakov udarac išao je prema Andrijaševiću na drugoj vratnici, ali obrana Hajduka presjekla je loptu.

Rijeka je nastavila pritisak.U 55. minuti Pavičić je sjajno proigrao Mudražiju koji je za trenutak oklijevao i Dimitrov je uklizao i blokirao udarac.

U 71. minutu Čerin je odlično proigrao Andrijaševića, ali završnica nije bila dobra. Završnica je donijela nova uzbuđenja.

Vukčević je sjajno potegnuo u 82. minuti, ali Kalinić je bio spreman. Samo minutu kasnije lijep prodor Vukčević je okončao ubačajem, a Andrijaševićev udarac glavom nije bio precizan.

 

Kišni Jadranski Derbi

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank