FOTO: Jarbola je tekla u potocima na tradicionalnoj manifestaciji Antonjica na Zvonećoj @ Matulji

antonjica_zvoneca_2015_jarbola

Svetom misom i druženjem u večernjim satima, no glavnina događanja koncentrirana je u nedjeljno poslijepodne, kada je održana i degustacija autohtone sorte vina Jarbola i drugih zvonejskih vina. Fotogaleriju sa Zvoneće pogledajte na ovom linku

Vedran Ružić

Vedran Ružić

Zvoneća – Tradicionalnom manifestacijom ”Antonjica na Zvonećoj” ovo je malo mjesto u matuljskom zaleđu proslavilo dan svog nebeskog zaštitnika, ali i predstavilo svoju autohtonu ponudu brojnim gostima. Program je počeo još u subotu pjevanom Svetom misom i druženjem u večernjim satima, no glavnina događanja koncentrirana je u nedjeljno poslijepodne, kada je održana i degustacija autohtone sorte vina Jarbola i drugih zvonejskih vina.

Uz vino dobro se ”sljubila” i kultura, pa je program obogatila izložba slika Vedrana Ružića, ali i nastup vokalnih skupina iz Matulja i okolnih gradova. Uz domaćine, Zvonejske kanture, nastupili su kao gosti Muška klapa Kastav, Muška klapa Skalin iz Frlanije, Ženska klapa Sveta Jelena iz Dramlja, Ženska klapa Vidulice iz Rijeke te Muška klapa Mirakul iz Veprinca.

Program su, uz pokroviteljstvo Općine Matulji i Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu Primorsko-goranske županije, organizirali Udruga Zvonejski kanturi i Udruga proizvođača grozja i vina ”Jarbola”.

Fotogaleriju sa Zvoneće pogledajte na ovom linku

antonjica_zvoneca_2015_jarbola_1

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!