FOTO: Jedan od najdužih pohoda – Mučićevi zvončari obahajali na Pusnu nedeju @ Matulji

mucicevi zvoncari rubesi pohod 2017 pusna nedeja (7)

Na pohodu su ih, kao i uvijek, pratili muzikanti, ali i maj na čelu povorke. Njihov pohod pratili su naši fotoreporteri, a sve što su zabilježili može se pogledati u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

mucicevi zvoncari rubesi pohod 2017 pusna nedeja (1)

Matulji – Mučićevi zvončari jučer su napravili svoj pohod, koji tradicionalno ”pada” na Pusnu nedeju, i koji se može pohvaliti jednom od najdužih ruta. Od jutarnjih sati, pa do večeri, Mučićevi zvončari prošli su dug put od svog ”sjedišta” preko Jušići, Rukavca, Matulji, Rubeši i nazad doma Mučićen, a svoj krug završili u Domu Permani.

Mučićevi zvončari imaju jednu od najdužih tradicija na matuljskom području, a prema pričama počeli su zvoniti još 1870. godine. Na pohodu su ih, kao i uvijek, pratili muzikanti, ali i maj na čelu povorke. Njihov pohod pratili su naši fotoreporteri, a sve što su zabilježili može se pogledati u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

mucicevi zvoncari rubesi pohod 2017 pusna nedeja (3)

Pust ulazi u svoju završnicu, a danas i sutra, na Pusni ponedejak i Pust kada zvončari imaju svoje pusne pohode po svojim mjestima. Tako danas Brežanski zvončari gredu po Bregeh, a Rukavački zvončari po Kućeloven komune. Na Pust, sutra, 28. veljače, Zvonejski zvončari gredu po Zalukah i zvonejsken komune, Munski zvončari po Žejanah, Veleh i Maleh Munah, a Žejanski zvončari u obrnutom smjeru na Male i Vele Muni i doma po Žejanah. Rukavački zvončari gredu po Rukavce, a prate ih i partenjaki.

Što su sve zabilježili naši fotoreporteri može se pogledati u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

mucicevi zvoncari rubesi pohod 2017 pusna nedeja (6)

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net