FOTO: Još jedan vikend za pamćenje @ Dani Rupe

Veliki broj posjetitelja u tako malom mjestu potvrda je da su mještani Rupe pripremili još jednu feštu za pamćenje i sad nam ne preostaje ništa drugo nego čekati drugu godinu i novu ‘zabavu na granici bez granice’.

Rupa – ‘Dani Rupe’, tradicionalna je fešta koja se već niz godina održava i svake godine privuče sve veći broj ljudi u to malo mjesto općine Matulji. Ove su godine za zabavu bili zaduženi grupa Magazin i Brevis band čijem je subotnjem nastupu prisustvovalo 1500 ljudi.

Nedjeljni sportsko-rekreativni, te kulturno-umjetnički program i više je nego oduševio sve posjetitelje. Sportsko-rekreativni program počeo je već u jutranjim satima 6.biciklijadom održanom u Rupi. Održan je i turnir u briškuli i trešeti, a snage su odmjerili i konopaši. Kulturno-umjetnički program vodila je Nina Dukić, a nastupili su Žejanski kantaduri, Zvonejski kanturi, KUD Učka Matulji i ženska klapa ”Rožice“ Šapjane. Nakon njih, na pozornicu je stigla klapa Intrade koja je više od 2500 posjetiteljima pružila dva sata odlične klapske pjesme.

Jednog od origanizatora, Igora Baraka, pitali smo da li je zadovoljan ovogodišnjom feštom, posjećenošću i svime što se zadnja dva dana izdogađalo u Rupi. Dobili smo veoma jednostavan odgovor: ”Slika govori više od 1000 riječi“. Svi oni koji su bili sinoć u Rupi znati će čemu ovakav odgovor. Uistinu, imalo se šta i vidjeti. Veliki broj posjetitelja u tako malom mjestu potvrda je da su mještani Rupe pripremili još jednu feštu za pamćenje i sad nam ne preostaje ništa drugo nego čekati drugu godinu i novu ‘zabavu na granici bez granice’.

[nggallery id=291]

Iva Grbac / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!