FOTO Jubilarni Opatija kup u karateu okupio oko 500 natjecatelja

Predsjednik  i trener Karata kluba Opatija Dragutin Galina izrazio je zadovoljstvo što su već dvadeset godina domaćin ovog međunarodnog turnira.

Opatija – Jubilarni „20. Opatija kup 2019.“ u karateu održan je jučer u organizaciji Karate kluba „Opatija“. U Sportskoj dvorani Marino Cvetković natjecalo se 470 karatista i karatistica iz 47 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a natjecanja su se odvijala u dvije discipline – kate i borbe pojedinačno, od cicibana do mlađih seniora. Iz kluba domaćina KK „Opatija“ nastupilo je 27 takmičara.

Na svečanom otvaranju okupljenim karatisticama i karatistima, trenerima, sucima i roditeljima obratili su se predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin i predstavnik Grada Opatije.

– Čestitam članovima KK „Opatija“ na organizaciji ovog jubilarnog turnira te zahvaljujem na trudu koji ulažu već dvadeset godina, kazao je Cipek te pozvao sve ljubitelje karatea da sljedeći tjedan bodre seniorsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Španjolskoj.

– Pozdravljam sve natjecatelje koji su se odazvali u ovako velikom broju te čestitam domaćinima na radu i trudu. Članovi KK „Opatija“ godinama postižu odlične rezultate u zemlji i šire i uvijek su među najboljim sportašima koje proglašavaju Sportski savez i Grad Opatija, istaknuo je Kirigin.

Predsjednik  i trener Karata kluba Opatija Dragutin Galina izrazio je zadovoljstvo što su već dvadeset godina domaćin ovog međunarodnog turnira.

– Kada smo krenuli s turnirom imali smo oko 200 natjecatelja, a sada smo došli do skoro 500. Žao mi je što ove godine nema predstavnika Italije, Mađarske i Austrije, koji su inače redoviti sudionici ovog natjecanja, a ove im se godine u isto vrijeme održavaju neki njihovi važni nacionalni turniri. Ponosni smo što na turniru sudi 29 sudaca, od kojih su mnogi sa svjetskom i europskom licencom, a što jamči kvalitetu suđenja na natjecanju, kazao je Galina.

error: Content is protected !!