FOTO: Juraj Šebalj i Toni Klinc pobjednici natjecanja ‘Hyundai Autokuća Košara 15. Rally Poreč’

Posada Prodan / Draženović

Posada Prodan / Draženović

Sve do šestog brzinca vodila je mađarska posada pod slovenskom zastavom Szilagy-Csany, a pobjednik je do samog kraja neizvjestan. Mađari na 6. brzincu buše gumu i vodstvo preuzima Šebalj-Klinc, koji su unatoč jučerašnjem plasmanu osigurali pobjedu prvaka Hrvatske. Šebalj i Klinc jučer u Poreču brane prošlogodišnju pobjedu. Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

Posada Šebalj / Klinc

Posada Šebalj / Klinc

Poreč – Posada Šebalj / Klinc (AKK Sveta Nedjelja) bila je najuspješnija na jubilarnom 15. Rallyju Poreč, održanom prošlog petka i subote. Drugo mjesto pripalo je posadi Szilagy / Csany (AK Delta Sport), a treće Viliamu Prodanu i Zdravku Draženoviću (AK Opatija Motosport), koji će osim osvajanja naslova prvaka u klasi 3, ostati zapamćeni kao prva hrvatska posada u povijesti koja je osvojila generalni poredak za prvenstvo Slovenije. Od najavljenih 59 posada, 32 posade uspješno su okončale natjecanje, dok ih je 14 moralo odustati zbog izlijetanja ili tehničkih problema, dok jedna nije ni startala.

– Jutarnji brzinci Žonti i Šterna na području Buzeta i Oprtlja su prošli bez kiše, ali je cesta bila mokra i jako skliska. Upravo se ovdje dogodilo nekoliko izlijetanja i odustajanja. Najgore je prošla slovenska posada Mrevlje-Rupnik u Zastavi Yugo. Već na samom početku prvog brzinskog ispita, kod Abrami, sletili su s ceste na obližnju oranicu i stvorili znatnu štetu na automobilu, istaknuli su organizatori.

Natjecatelji u Poreču!!!

Natjecatelji u Poreču!!!

Sve do šestog brzinca vodila je mađarska posada pod slovenskom zastavom Szilagy-Csany, a pobjednik je do samog kraja neizvjestan.

– Mađari na 6. brzincu buše gumu i vodstvo preuzima Šebalj-Klinc, koji su unatoč jučerašnjem plasmanu osigurali pobjedu prvaka Hrvatske. Šebalj i Klinc jučer u Poreču brane prošlogodišnju pobjedu. U narednim brzincima Šebalj i Klinc povećaju prednost. Borba se vodila i za treće mjesto. U jutarnjim je satima bolja bila slovenska posada Novak-Ocvirk, da bi kasnije na treće mjesto zasjela buzetsko-zagrebačka posada Prodan/Draženović. Od ostalih Istrana valja istaknuti izuzetno dobro vrijeme posade Kodelja- Krota koji su prvi puta sjeli u iznajmljen auto Citroen C2 R2, zatim još jedne buzetske posade Močibob-Vivoda te porečke posade Jugovac-Milanović, dodali su organizatori. Za kraj napomenimo da je posada Katić / Rubinić osvojila prvenstvo Hrvatske u klasi 4.

– Iza nas je peti nastup na porečkom rallyju, a zbog veoma skliske i prljave ceste, bio je ovo ujedno i najteži do sad. Prezadovoljni smo rezultatom, a posebna zahvala pritom pripada našem klupskom kolegi, Paulu Petretiću, koji nam je ustupio svoj auto, obzirom da naš nismo stigli pripremiti nakon razbijanja na opatijskom rallyju prije dva tjedna – rekli su Katić i Rubinić, a “Zlatna kaciga” koja je time pripala Rubiniću, posebna je nagrada za sve rezultate tijekom posljednje tri godine.

Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!