FOTO: Jutriša i Pokorni drugu godinu najbolji u briškuli i trešeti @ Volosko

prvi_europski_turnir_briskula_treseta_volosko_2013 (12)

Na turniru je sudjelovalo 86 igrača iz svih krajeva županije, a bogat fond nagrada zasigurno je pridonio činjenici da se tražilo mjesto više u Vološćici, a osim donje terase igralo se i na gornjem prolazu, ali i na gornjoj terasi. Veliku fotogaleriju s 1. Europskog turnira u briškuli i trešeti pogledajte u nastavku teksta.

Volosko – Buso i strišo bili su glavni moti ove subote na terasi caffe bara Vološčica, gdje su znanje i vještine, u briškuli i trešeti, odmjerila 43 para, koji su se međusobno ”suočili” u eliminacijskom sistemu, tako da je nakon svakog kola polovica učesnika otišla kućama (ili barem do šanka).

Valter Žulić 'nadgleda' inžinjera Sušnja

Valter Žulić ‘nadgleda’ inžinjera Sušnja

Izrazito toplo vrijeme ‘ubrzalo’ je igru, tako da smo pobjednika 1. Europskog turnira saznali već u poslijepodnevnim satima. Prošlogodišnju pobjedu i ove godine potvrdio je par Pokorni i Jutriša, drugo mjesto osvojili su Zekić i Medač, treće Cetina i Knežević, dok su četvrto mjesto osvojili Mišo i Oliva.

Kad već spominjemo najbolje natjecatelje, vrijedi napomenuti da su kućama otišli s bogatim nagradama, tako je pobjednički par osvojio četiri večere u restoranu Plavi podrum, drugo plasirani natjecatelji kući su otišli s dvije slike Claudia Franka, dok će se treće plasirani par počastiti u Bistrou 051 i pizzeriji Moho, a četvrti u ičićanskom bistrou Venezia te kastavskom restoranu Loža.

– Sudjelujući na raznim turnirima, došli smo na ideju da napravimo jedno jako veliko natjecanje s bogatim fondom nagrada, koje se pretvara u tradicionalno okupljanje ljubitelja ove igre. Prošle godine organizirali smo turnir u Domu Liburnija, u nešto ranijem terminu, dok smo ove godine sve izmjestili na otvoreno. Imali smo doista sjajan odaziv, svi sudionici bili su izuzetno zadovoljni i vjerujemo da ćemo iduće godine polučiti isti rezultat, kazao je Valter Žulić, organizator natjecanja.

briskula_treseta_karte_ilust_o

Suhi narezak, lignje, vratina, čevapčići, piletina te kolači bili su dio bogate trpeze s kojom su bili počašćeni svi sudionici turnira, dok su bogat fond nagrada i tombola dodatno podigli nivo manifestacije.

– Odlična organizacija, za svaku pohvalu. Bilo je izvrsno, odlično smo se zabavili, a vidimo se i dogodine. Već drugu godinu zaredom po gostoprimstvu Volosko je bilo za ocjenu 10, kazao nam je jedan od natjecatelja.

Na turniru je sudjelovalo 86 igrača iz svih krajeva županije, a bogat fond nagrada zasigurno je pridonio činjenici da se tražilo mjesto više u Vološćici, a osim donje terase igralo se i na gornjem prolazu, ali i na gornjoj terasi.

– U ova gospodarski teška vremena htjeli bi se zahvaliti svim sponzorima koji su pomogli organizaciju turnira. Radnik Opatija, Claudio Frank, Pizzeria Moho, Plavi podrum, Bistro Venezia, Bistro 051, Ribarnica Volosko, Mjesni odbor Volosko, Privatna ordinacija dentale medicine Petra Kutleša, Beach bar Vološćica, Limarija Gival, Loža Kastav, Kon-tiki bar, Liburnija.net, izašli su nam u susret i olakšali organizaciju ovog turnira. Također, ovim putem zahvaljujem se osoblju caffe bara Vološćica koji su posao odradili na visini zadatke, dodao je Žulić.

1. Europski turnir u briškuli i trešeti @ Volosko
[nggallery id=879]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!