FOTO: Kings of Strings oduševili brojnu publiku na Ljetnoj @ Opatija

kings_of_strings_emmanuel_stefanovski_rosenberg_ljetna_pozornica_opatija

Niti nakon završetka nastupa, Emmanuel, Stefanovski i Rosenberg nisu se mogli odvojiti od fanova, već su se još dugo vremena zadržali na Ljetnoj, družeći se s publikom i potpisujući primjerke albuma.

Opatija – Ne događa se često da se možemo pohvaliti da imamo nešto najbolje na svijetu, no, vjerojatno je teško moguće da se bolja postava gitarista od one koja je podijelila pozornicu Ljetne preksinoć okupila bilo gdje na globusu.

Tommy Emmanuel, Vlatko Stefanovski i Stochelo Rosenberg, okupljeni u jedinstveni sastav nazvan ”Kings of Strings” nastupili su u utorak navečer pred ispunjenim gledalištem velike scene Ljetne pozornice, gdje ih je pljeskom i ovacijama dočekalo oko tisuću posjetitelja.

kings_of_strings_emmanuel_stefanovski_rosenberg_ljetna_pozornica_opatija_1

Iako je prema planu nastupa bilo predviđeno trajanje koncerta od 90 minuta, niti nakon dva i pol sata furiozne i virtuozne svirke trojac vrhunskih glazbenika nije se dao ”otjerati” sa scene – iako su se već počela paliti svjetla, aplauz iz redova publike bio je dovoljan da trojac vrati na njihova mjesta samo par minuta nakon što su ih napustili, kako bi se od Opatije oprostili petnaestminutnim bisom.

– Izvrsna je atmosfera ovdje u Opatiji, zadnji puta bio sam tu prije nekoliko godina. Ako se dobro sjećam, u društvu Chuck Berryja, sviralo se tada dosta g-durova, kazao je Emmanuel tijekom nastupa, otpjevavši uvod u poznati hit ”Johnny B. Goode”, dok se publici zahvalio i Vlatko Stefanovski koji je također ”odradio” mnoge nastupe pod opatijskim zvijezdama.

Tijekom večeri, tri su gitarska maga nastupala u različitim kombinacijama – kao trio, kao dua i u solo dionicama – svirajući s podjednakom dozom užitka vlastite stvari, ali i obrade među kojima su se našli hitovi Beatlesa i Stevie Wondera.

Niti nakon završetka nastupa, Emmanuel, Stefanovski i Rosenberg nisu se mogli odvojiti od fanova, već su se još dugo vremena zadržali na Ljetnoj, družeći se s publikom i potpisujući primjerke albuma.

Kings of Strings: Tommy Emmanuel, Vlatko Stefanovski i Stochelo Rosenberg @ Opatija
[nggallery id=899]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!