FOTO: Klapa Kampanel osvojila 4. Hrvatski festival klapa i mandolina @ Opatija

Prema ocjeni žirija, najbolja je klapa Kampanel, a slijede klape Kumpanji i Kontrada. Publika je svoje glasove u najvećem broju dala klapi Sol, a slijede klape Kampanel i Kontrada.

Opatija – Slovo ”K” bilo je znakovito u nedjeljnom 4. Hrvatskom festivalu klapa i mandolina – sve klape koje su dobitnice nagrada stručnog ocjenjivačkog suda nosile su ga na početku svoga imena. Tako su dr. sc. Nikola Buble, dr. sc. Mirna Marić, skladatelj Duško Tambača, maestro Milan Jakić, maestro Ljuboslav Kuntarić i prof. Ramiro Palmić – jednom riječju, žiri – prvo mjesto dodijelili klapi Kampanel iz Zagreba, drugo klapi Kumpanji iz Blata na Korčuli, a treće klapi Kontrada iz Zadra. Publika je svoje glasove u najvećem broju dala klapi Sol sPaga dok se u drugom dijelu složila s ocjenom žirija, jer su na drugo i treće mjesto stavili klape Kampanel i Kontrada.

Inače, pred oko tisuću gledatelja na Ljetnoj pozornici predstavilo se deset klapa – uz pobjednike, bile su to klape Bibinje, Žrnovnica, Brodarica iz Šibenika, Vinčace iz Novog Vinodolskog, Grobnik te Cinquina iz Rijeke, a kao gosti su nastupili i klapa Jadran iz Tivta te Tedi Spalato.

– Jako smo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem Hrvatskog festivala klapa i mandolina, imali smo izvrsnu posjetu, a i dobre kritike od publike i izvođača, svima se događanje stvarno dopalo. Zapravo, najviše pohvala predstavnici klapa imali su upravo na račun publike, koja je dokazala da voli i podržava klapsku pjesmu, umjetnički ravnatelj festivala Ivica Žunić.

[nggallery id=322]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!