FOTO: Klape oduševile opatijsku publiku @ Hrvatski festival klapa i mandolina

festival_klapa_mandolina_2014_opatija

I kada se pomislilo da je doživljen ključni trenutak večeri, na pozornicu se popeo poseban gost – Đani Stipaničev koji je, uz pratnju Klape Kampanel, na svoj osebujan način otpjevao “Maslina je neobrana”, “Ne more mi bit” i “Vilo moja”, a oduševljena je publika pjevala zajedno s njim te ga dva puta vraćala na bis. Veliku foto-galeriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Sportska dvorana će zasigurno pamtiti još jednu posebnu večer, onu u kojoj se punih dva i pol sata pjevalo na pozornici, ali i u publici. Koncert klapa pobjednica Hrvatskog festivala klapa i mandolina još je jednom dokazao da klapsku pjesmu vole sve generacije diljem Hrvatske.

festival_klapa_mandolina_2014_opatija_1

Koncert je otvorila opatijska Klapa Kamelija koja je, u statusu gosta, obilježila 15 godina djelovanja i već od prvih taktova bilo je jasno da će ova klapska večer biti večer za pamćenje. Publika je odlično reagirala i pozvala na bis Klapu Tramontana iz Celja, koja je također uživala status gosta, a plijenila je pozornost izvedbom u kojoj je dominirala jedina žena među osam muškaraca.

Nakon gostiju, vrijeme je došlo i na klape koje su ostvarivale uspjehe ne samo na opatijskom festivalu već i na ostalim klapskim festivalima. Voditelj Neno Pavinčić je redom predstavio, a one su svojim izvedbama i odabirom skladbi oduševile publiku, klape Opatija iz Opatije, Kamik iz Rijeke i Volosko iz Opatije. Koliko je ovaj koncert bio poseban i za sudionike, govori nastup Klape Volosko koja je nastupila kao kvartet zbog bolesti jednog svog člana, ali nikako nije htjela propustiti nastup što je publika itekako znala cijeniti.

Redale su se tako klape, uspješnice, a atmosferu je do usijanja dovela Klapa Kaše iz Dubrovnika, jedna od najcjenjenih i najnagrađivanijih hrvatskih klapa proteklih godina. Odjeveni u nošnje svoga grada i repertoarom koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, oduševili su publiku koja ih je pozvala na bis. A oni su se publici odužili na najbolji mogući način – vrhunskom izvedbom u kojoj je sudjelovala cijela dvorana.

festival_klapa_mandolina_2014_opatija_2

I kada se pomislilo da je doživljen ključni trenutak večeri, na pozornicu se popeo poseban gost – Đani Stipaničev koji je, uz pratnju Klape Kampanel, na svoj osebujan način otpjevao “Maslina je neobrana”, “Ne more mi bit” i “Vilo moja”, a oduševljena je publika pjevala zajedno s njim te ga dva puta vraćala na bis.

Nakon nastupa Đanija Stipaničeva, nastavilo se u istom tonu uz Klapu Kampanel iz Zagreba koja je svojim uspješnicama dodala upravo onaj “šećer na kraju” i ovu raspjevanu večer privela kraju. Kraju koji je obilježen na osobit način – sve su klape zajedno izašle na pozornicu te su, pod vodstvom Klape Opatija i zdušno bodrene glasovima iz publike, izvele “Serenadu Opatiji”.

Bio je to doista trenutak koji je stavio točku na ovu posebnu opatijsku klapsku večer, a druženja su se uz klapsku pjesmu nastavila u opatijskim kafićima gdje je festival doživio “svoje drugo poluvrijeme”.

Veliku foto-galeriju pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!