FOTO: Klizačkim spektaklom uz kuhano vino i slastice otvorena Ledena čarolija @ Opatija

ledena_carolija_klizaliste_opatija_2013

Na klizalištu smještenom dovoljno blizu moru da se može osjetiti sol u zraku, jučer predvečer je ”led probio” klizački spektakl ”Čudnovate zgode Šegrta Hlapića”, a nakon otvorenja priliku da ga isprobaju imali su i građani. Imat će to ove godine punih mjesec i pol dana, sve do 12. siječnja iduće godine.

Opatija – Miris klinčića iz kuhanog vina pomiješan s mirisom šećera u prahu s fritula i drugih ukusnih slastica, prozirna bjelina leda uokvirena sa zelenilom jelki, božićne pjesme s razglasa i brojni posjetitelji što su obilazili štandove smještene u drvenim kućicama – prizori su to s jučerašnjeg otvorenja Ledene čarolije i Božićnog sajma na Ljetnoj pozornici, odnosno programa Zima u Opatiji, koji svjedoče o tome da je ”Starom damom” zavladala blagdanska atmosfera.

ledena_carolija_klizaliste_opatija_2013_1

Na klizalištu smještenom dovoljno blizu moru da se može osjetiti sol u zraku, jučer predvečer je ”led probio” klizački spektakl ”Čudnovate zgode Šegrta Hlapića”, a nakon otvorenja priliku da ga isprobaju imali su i građani. Imat će to ove godine punih mjesec i pol dana, sve do 12. siječnja iduće godine.

– Okosnica ove naše zimske priče je klizalište uz koje se nadovezuju različita kulturno-zabavna događanja u adventskoj atmosferi. Opatija ponovo dobiva zimski dnevni boravak. Za predbožićnu atmosferu pobrinut će se opatijski ugostitelji i obrtnici koje smo ”nastanili” u drvene kućice posebno izrađene za ovu prigodu. Prodajom suvenira i uobičajenih adventskih gastronomskih delicija uz nezaobilazno kuhano crno vino i božićnu glazbu koja se širi klizalištem pružat će Opatijcima i njihovim gostima nezaboravan božićni doživljaj, kazala je Rajna Miloš, ravnateljica Festivala Opatija, ustanove koja uz Turističku zajednicu, Hrvatski muzej turizma i turističku agenciju Kvarner Turistik, organizator ovogodišnjeg opatijskog ”zimskog provoda”.

ledena_carolija_klizaliste_opatija_2013_2

Radno vrijeme klizališta od ponedjeljka do četvrtka je od 11 do 21 sat, a petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Koncepcija manifestacije u prostoru malo je promijenjena u odnosu na prošlu godinu – u prostoru Male ljetne pozornice podignut je šator za manifestaciju Festival čokolade koji će se održati od 6. do 8. prosinca. U njemu će se i nakon Festivala čokolade odvijati niz događanja: predstave za djecu i druženja s Djedom Božićnjakom, a u siječnju će biti organizirane razne radionice – glazbena, likovna, žonglerska i radionica stripa…

Za kraj dodajmo, da je u sklopu manifestacije organizirana i škola klizanja za djecu školskog i predškolskog uzrasta uz stručno vođenje licenciranog trenera. Škola klizanja održavat će se tri puta tjedno po sat vremena, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom – počevši od 2. prosinca – od 15 do 17 sati, a cijena koja uključuje najam klizaljki iznosi 100 kuna za mjesec dana.

[nggallery id=1137]

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!