FOTO. Klizanje kraj mora, okus čokolade i brojna događanja najavljena u sklopu projetka Zima u Opatiji

zima_u_opatiji_2015_tiskovna_konferencija_2

Ljetna pozornica postat će zimski vrt uz veliko klizalište, Učka će ”udomiti” Djeda Božićnjaka, a Slatina atraktivne drvene kućice ispunjene suvenirima i ukusnim delicijama na Božićnom sajmu. Božićni programi u jutarnjim satima održavat će se na gradskoj tržnici, a tijekom dana na brojnim lokacijama u gradu. Nekoliko fotografija s tiskovne konferencije možete pogledati na ovom linku, a cjelokupni program dostupan je na stranicama Turističke zajednice.

Paljenje lampica na terasi Continentala

Paljenje lampica na terasi Continentala

Opatija – Aktivnosti u sklopu manifestacije Zima u Opatiji, u koji su ujedninjeni zajednički programi u organizaciji Turističke zajednice, Festivala Opatija, ali i opatijskih hotelijera, restoratera i klubova kao što je Old School Pub predstavljeni su jučer na tiskovnoj konferenciji.

Kako je istaknuto, posebna atrakcija čitavog programa već tradicionalno je ”Ledena čarolija” koja Ljetnu pozornicu pretvara u Zimski vrt u čijem je središtu klizalište smješteno svega nekoliko metara od mora, otvoreno čitavog dana i okruženo dobrom zabavom.

Svečano otvorenje klizališta održat će se u nedjelju, 29. studenog, uz predstavu na klizaljkama ”Ledene ludorije”, a istog dana na terasi hotela Contintental održat će se program Christmas Tree Lighting uz izvrstan glazbeni program koji će uvesti grad u vrijeme Adventa. Svečani trenutak dodatno će naglasiti i paljenje prve adventske svijeće na Slatini, koje će se ponoviti svake nedjelje do Božića, točno u 19 sati.

Festival čokolade

Festival čokolade

Početkom prosinca, točnije u petak 4. 12. blagdanska će se atmosfera proširiti i na ostale dijelove grada. Na gradskoj tržnici započet će program ”Dih Božića na Mrkate” uz fritule i glazbu uživo, koji će sve do posljednjeg dana ove godine jutra ispuniti nastupima autohtonih domaćih glazbenika i kulturnih udruga.

Istoga dana na Slatini će započeti Božićni sajam s bogatom ponudom autentičnih opatijskih suvenira, ali i kuhanog vina te pečenih kobasica bez kojih blagdanska atmosfera ne bi bila potpuna. Sasvim drugačije, ali jednako prigodne delicije predstavit će Festival čokolade, s ”bazom” u hotelu Kvarner i događanjima na brojnim gradskim lokacijama koja u Opatiju dovode najbolje europske majstore gorko-slatkog užitka.

Koktelsi

Koktelsi

Festival čokolade potrajat će tri dana vikenda – od 4. do 6. prosinca, a posljednjeg dana čokoladnog događanja pojavit će se i Sveti Nikola kako bi dodatno obradovao mališane koji se još nisu zasitili slatkiša i uzbuđenja. Zimu u Opatiji neće propustiti niti Djed Božićnjak, koji redovito već godinama dolazi u svoju rezidenciju na Učki zasutu snježnim pahuljama pod čijim će toplim krovom od 11. do 13. prosinca primiti svu djecu i odrasle koji vjeruju u Božićnu bajku.

Pjesme u kojima se upravo veseli djedica često pojavljuje kao glavni lik, ali i druge božićne ”zimzelene” skladbe zapjevat će vrhunska vokalistica Renata Sabljak na koncertu ”Božić dolazi” 20. prosinca u Zlatnoj dvorani hotela Imperial, dok će se Nova godina dočekati uz dvostruki program. Na Ljetnoj pozornici DJ Šajeta ”zavrtjet” će party na klizalištu uz more na kojem će svi imati priliku „uklizati“ u 2016. godinu, dok će „jake domaće snage“ uz bendove Koktelsi, Le Salpe i Lungomare band na Tržnici prirediti program ”Novo leto opet na Mrkate”. Neprospavana novogodišnja noć nastavit će se točno u podne ”pjenušavom” zdravicom tek započetoj godini, na kojoj će svi posjetitelji Opatije na poklon dobiti čašu za šampanjac, kao jedinstveni suvenir na Zimu u Opatiji.

Nekoliko fotografija s tiskovne konferencije možete pogledati na ovom linku, a cjelokupni program dostupan je na stranicama Turističke zajednice.

Opatijsko klizalište na 'metar od mora'

Opatijsko klizalište na ‘metar od mora’

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!