FOTO: Koncert KUD-a Učka oduševio prepuni Hangar @ Matulji

svacani_koncert_kud_ucka_matulji_hangar_2013

Na pozornici su se ”učkaricama” pridružili i gosti Mauro Staraj, Igor Brešan, klapa Skalin te Zvonejski kanturi, a čitavu večer vodila je Irena Grdinić.

Matulji – Zbor KUD-a Učka predstavio se u subotu navečer matuljskoj publici pred gledalištem Hangara ispunjenog do posljednjeg mjesta. Na koncertu gdje su ”učkarice” pod ravnanjem Saše Matovine nastupile nakon niza zapaženih uspjeha u Hrvatskoj i inozemstvu, tražilo se mjesto više, pa su zbog velikog interesa pred početak koncerta postavljeni dodatni stolci kako bi svi željni ljupke pjesme dugovječnog zbora mogli dobiti svoju ”porciju” glazbenog užitka.

svacani_koncert_kud_ucka_matulji_hangar_2013_1

Koncert je započeo predstavljanjem video-spota za pjesmu ”Djevojka sa sela” koju je KUD ”Učka” snimio lani povodom obilježavanja svoje 50. obljetnice postojanja, a nastavio se interpretacijom vječnih Matetićevih skladbi te obrada talijanskih kancona poput ”Con te partiro” ili ”Romagna mia” koje su izazvale veliko oduševljenje u publici.

Na pozornici su se ”učkaricama” pridružili i gosti Mauro Staraj, Igor Brešan, klapa Skalin te Zvonejski kanturi, a čitavu večer vodila je Irena Grdinić.

– Bilo je baš lijepo, užitak je bio nastupati pred domaćom publikom. Bio je to ležeran koncert u kojem je bilo ”sve na mjestu”, sretni smo što su nas Matuljci podržali i ispunili Hangar, a vjerujem da je i publika bila zadovoljna, kazala je uime KUD-a Učka Doris Stanić, najavivši kako za sljedeću godinu ovaj zbor planira nove iskorake među kojima su i međunarodna natjecanja najvišeg ranga.

[nggallery id=1114]

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!