FOTO: Koncert Puhačkog orkestra Lovran na Silvestrovo @ Lovran

Ovi vitalni stogodišnjaci održavaju dobru kondiciju i nizak prosjek godina kroz vlastitu internu školu koja obučava buduće naraštaje glazbenika, a u novu ulaze puni volje i ideja za nove projekte.

Lovran – Puhački orkestar Lovran je promenadnim koncertom za stanovnike Lovrana završio obilježavanje 100. godišnjice djelovanja. Zajedno s predstavnicima općine, lovranski glazbenici prerezali su tortu i nazdravili kraju vrlo aktivne godine.

– Za stotu godišnjicu postavili smo zaista ambiciozne ciljeve – organizirati čitav niz velikih manifestacija i koncerata u Lovranu i Opatiji kako bismo na najbolji način proslavili ovaj važni jubilej. Festival Naš svijet je Glazba ugostio je vrsne međunarodne orkestre iz okolnih zemalja, a na Susretima glazbi Istre i PGŽ se predstavilo skoro 2000 glazbenika i oživilo najveći orkestar na Liburniji. Ljetni cjelovečernji koncert Sto let glazbe va Lovrane koji smo uz goste-prijatelje našeg orkestra održali na trgu Brajdica također je bio pun pogodak. Publika je to prepoznala i broj gledatelja to potvrđuje, rekao nam je David Kurti, član orkestra.

– Silvestarski koncert je svojevrsna tradicija koju smo započeli pred petnaestak godina, kad smo u jednoj godini imali 99 nastupa i falio je jedan kako bi zaokružili. U suradnji s općinom to je preraslo u ispraćaj stare godine i prilika da ljudi poćakulaju uz malo torte i čašicu pjenušca. Inače, suradnja s općinom Lovran je odlična i njihova potpora nam je od ogromne pomoći. Na našem Novogodišnjem koncertu su nas iznenadili i donacijom novog instrumenta. Dobra je suradnja i s Opatijom, a i dio članova nam dolazi od tamo. Naravno, ima i Dražana, Mošćenićana… Pravi smo Liburnijski puhački orkestar, dodao je David Kurti.

Ovi vitalni stogodišnjaci održavaju dobru kondiciju i nizak prosjek godina kroz vlastitu internu školu koja obučava buduće naraštaje glazbenika, a u novu ulaze puni volje i ideja za nove projekte.

[nggallery id=558]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi