FOTO: Koncertom Jed Beckers Groupa i Riccarda Staraja & Midnight blues banda otvoren ovogodišnji B&D Blues Festival

Riccardo Staraj & Midnight bues band ft. Emir Grozdanić

Večeras se B&D Blues Festival seli u Mošćeničku Dragu kada će nastupiti The Gamblers te Charlie and the Superbad News. Kockari su blues-band iz Srbije s poviješću dužom od tri desetljeća, posvećeni autentičnom gitarskom blues zvuku, dok Charlie and the Superbad News dolaze iz Italije i izvode dopadljiv i moćan amalgam funky, soul i blues glazbe. Veliku fotogaleriju s Ljetne koju ćemo uskoro popuniti s fotografijama iz Brseča pogledajte na ovom linku

Goluban i Grozdanić

Opatija – Dašak blues-rocka u izvedbi nenadmašnog Jed Becker’s tria prekjučer je otvorio ovogodišnje izdanje međunarodnog B&D Blues Festivala. Jed Becker’s Group izvrstan je riječki rock-blues band koji je domaća publika imala prilike upoznati zahvaljujući nastupima u ”pokojnom” Old School Pubu. Izvrsno popunjen auditorij ljetne pozornice imao je prilike pogledati vrlo nadahnut koncert riječkih bluzera, koji su osim izuzetne svirke napravili i sjajnu atmosferu u kojoj se plesalo, pjevalo i pozorno slušalo.

Ovu nadahnutu svirku Emira Grozdanića, Tončija Grabušića i Damjana Grbaca, svojom izvedbom dodatno je pojačao i poseban gost prve večeri festivala – usno harmonikaš Tomislav Goluban – koji se u nastavku koncerta pridružio Riccadu Staraju i Midnight blues bandu.

Nastavak večeri pripala je skupini izuzetnih instrumentalista koje je u svom projektu okupio Riccardo Staraj. Vedran Ružić, Edi Lazarić, Josip Rubinić i Marko Sedlak predstavili su se autorskim materijalom s dosad objavljenih albuma, u kojima osim bluza, spajaju punk-rock, jazz i poeziju. Uz već spomenutog Golubana, Staraju i ekipi pridružio se Emir Grozdanić s kojim su odsvirali nekoliko blues standarda…

Jed Beckers group

Sinoć se blues karavana preselila u Brseč u kojem je i sve započelo. Reverb Village, Greenhouse Blues Band i posebna gošća Zdenka Kovačiček dopeljali su tako blues u zidine Brseča. Reverb Village zanimljiv je peteročlani jazz-blues band iz Austrije, čiji su nastupi obilježeni obradama standarada ispunjenih vlastitim improvizacijama. Repertoar im se najviše sastoji od jazz skladbi, a jazz je usprkos imenu prisutan i na repertoaru Greenhouse Blues Banda, instrumentalnog sastava od devet članova koji djeluje više od desetljeća. Uz blues i jazz standarde, posvećeni su i autorskom radu, a kao deseti član pridružila im se slavna hrvatska pjevačica Zdenka Kovačiček koja je ponovo dokazala zašto joj publika tepa da je hrvatska Janis Joplin.
Večeras se B&D Blues Festival seli u Mošćeničku Dragu kada će nastupiti The Gamblers te Charlie and the Superbad News. Kockari su blues-band iz Srbije s poviješću dužom od tri desetljeća, posvećeni autentičnom gitarskom blues zvuku, dok Charlie and the Superbad News dolaze iz Italije i izvode dopadljiv i moćan amalgam funky, soul i blues glazbe.

Riccardo Staraj

Na zatvaranju festivala, u nedjelju 30. srpnja u Mošćenicama, također u 21 sat, nastupit će talijanski blues band Mandolin blues Quartet te jazz-blues sastav Kenn Bailey Band kojima će se pridružiti hrvatski gitarist Zoran Majstorović. Mandolin Blues Quartet dolazi iz Napulja, a uveo je neočekivani instrument mediteranskog podneblja u tipičnu afroameričku glazbenu priču, no taj spoj funkcionira zapanujuće dobro. Spoj talijanskih i domaćih snaga donijet će Kenn Bailey Band u kojem će ulogu gitariste preuzeti Majstorović. Uz njega, i karizmatičnog vokalista i saksofonista po kojem je bend dobio ime, nastupaju i Alvise Seggi na basu te Paolo Prizon na bubnjevima.

Veliku fotogaleriju s Ljetne koju ćemo uskoro popuniti s fotografijama iz Brseča pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!