FOTO Koncertom SuperCover banda završen glazbeni program 29. Kastafskog kulturnog leta

Kako je proteklo druženje uz SuperCover band provjerite u priloženoj galeriji…

Kastav – Sinoćnjim nastupom SuperCover banda završen je ovogodišnji glazbeni program 29. Kastafskog kulturnog leta. S dva nova člana, SuperCover band u sastavu Domenic Tuna, Andy Cech, Filip Rogina, Eugen Srdoč i Nikola Celić predstavio se sa svojim standardnim repertoarom sastavljenim od hitova te pop rock funk standarda 80-tih i 90-tih godina. Treba napomenuti da se za ovu priliku kastavski Belveder pokazao kao odlična koncertna lokacija, a u obližnjoj pizzeriji i kafiću tražilo se mjesto više.

Glazbeni program u Kastvu nastavlja se ovog petka kada je na rasporedu 16. Čansonfest.

– Nažalost, zbog okolnosti izazvanih epidemijom koronavirusa, ovogodišnje festivalsko izdanje neće moći u punom opsegu nastaviti s obogaćivanjem programskog sadržaja manifestacije, čime se započelo 2016. godine. Tako će izostati dodatni programi glazbeno-poetske večeri U susret ČAnsoni, okruglog stola – Pogovor, te akustične večeri šansone Na kastafskeh šternah u kojima je publika posljednjih nekoliko godina uživala tijekom dva dana uoči održavanja glavnog festivalskog događanja Večeri novih skladbi, kazali su organizatori iz udruge Čanson Kastav.

Ovogodišnji jedini popratni program Festivala bit će likovna izložba Ča je more galerije Brešan iz Splita. Ona međutim neće, kao prethodnih godina, biti predstavljena u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Tojice, nego samo u online obliku na web stranicama ČAnsonfesta. Okupit će brojne hrvatske likovne umjetnike koji su zavirili u fantastičan i nesvakidašnji svijet morske modrine, te potražili potonulo blago što stoljećima stoji u tišini netaknuto i provocira znatiželjnike, kroz legende i kazivanja. Ovu izložbu, naslovljenu prema jednom od najpoznatijih narodnih napjeva na istarskoj ljestvici, kojeg je zapisao Ivan Matetić Ronjgov, ČAnsonfest posvećuje obilježavanju 140. obljetnice rođenja i 60. obljetnice smrti ovog velikog čovjeka našeg kraja, jednog od najznačajnijih hrvatskih skladatelja dvadesetog stoljeća.

Koncertom SuperCover Banda Završen Glazbeni Program 29. Kastafskog Kulturnog Leta

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank