FOTO: Koncertom Tribute to Frank Sinatra Lucio Gallo odao počast ”najvećem američkom pjevaču” @ Rijeka

lucio_gallo_tribute_to_frank_sinatra_2016_rijeka (1)

U pratnji talijanskog baritona pune i snažne ekspresije bio je talijanski jazzist Claudio Chiara i njegov kvintet vrsnih glazbenika: Alessandro Maiorino, Alessandro Minetoo, Fabio Golier i Fulvio Chiara. Fotogaleriju nastupa pogledajte na ovom linku

lucio_gallo_tribute_to_frank_sinatra_2016_rijeka (4)

Rijeka – Slavni talijanski bariton Lucio Gallo koncertom ”Tribute to Frank Sinatra” u petak navečer zaključio je ovogodišnji program Riječkih ljetnih noći. U pratnji vokalista pune i snažne ekspresije bio je talijanski jazzist Claudio Chiara i njegov kvintet vrsnih glazbenika: Alessandro Maiorino, Alessandro Minetoo, Fabio Golier i Fulvio Chiara.

Čitava večer odigrala se u koprodukciji Festivala Opatija i HNK Ivana pl. Zajca, a događaj je zamišljen kao drugi dio gostovanja talijanskog pjevača, koji se ranije istog tjedna predstavio na Ljetnoj pozornici u društvu slavne sopranistice Sumi Jo, nastupom ”The Best of Opera”.

Umjesto u Opatiji, kako je bilo prvotno zamišljeno, koncert se zbog tehničkih razloga održao na Trgu riječke rezolucije, gdje se Gallo predstavio u nešto drukčijem izričaju od onog opernog, odavši tako počast, kako je sam kazao, ”najvećem pjevaču u povijesti američke glazbe”.

Fotogaleriju nastupa pogledajte na ovom linku

lucio_gallo_tribute_to_frank_sinatra_2016_rijeka (3)

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!