FOTO: Konstituirano Općinsko Vijeće, Mladen Prenc izabran za predsjednika @ Matulji

matulji_vijece_saziv_2016 (1)

Za potpredsjednike Vijeća izabrani su Slobodan Juračić (SDP) i Alan Ujčić (HDZ). Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Matulji – Mladen Prenc izabran je za predsjednika Općinskog vijeća Matulja na jučerašnjoj sjednici, čime je matuljsko predstavničko tijelo i službeno konstituirano.

matulji_vijece_saziv_2016 (2)

Novog je predsjednika, člana PGS-a i jednog od trojice kandidata za načelnika na proteklim izborima, podržalo deset vijećnika iz njegove ”matične” koalicije PGS-IDS-Reformisti te partnerske koalicije SDP-HSU, dok je suzdržano bilo sedmoro oporbenih vijećnika, članova HNS-a, Akcije mladih, HDZ-a i nezavisne liste koju predvodi Željko Grbac.

– Zahvaljujem svima na podršci i nadam se da vas neću iznevjeriti u ovih godinu dana koliko je preostalo do kraja mandata, kazao je Prenc nakon stupanja na dužnost.

Isti rezultat bio je i prilikom odabira potpredsjednika iz redova vladajuće većine, na koje je je mjesto izglasan donedavni predsjednik Vijeća Slobodan Juračić (SDP), dok je najveći broj ”glasova” prikupio Alan Ujčić (HDZ) kao oporbeni potpredsjednik kojeg je podržalo 13 vijećnika, uz 4 suzdržana glasa. Konstituirajuću sjednicu otvorila je Jasna Jurak, predstojnica Ureda državne uprave za PGŽ, a prvu stvar koju su vijećnici napravili bio je izbor Mandatnog povjerenstva u koje su izabrani Dean Frlan kao predsjednik te Igor Barak i Slobodan Juračić kao članovi. U komisiju za izbor i imenovanje odabrani su Marin Klanac kao predsjednik te Bruno Frlan i Ilija Bakić kao članovi.

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Konstituiraju?a sjednica v

Već na prvoj konstituirajućoj sjednici došlo je do ”odstupanja” od ”sastava” Vijeća kakav bi bio ”krojen” prema izbornim listićima – budući da su načelnik Mario Ćiković i zamjenica Eni Šebalj iz SDP-a izabrani u izvršnu vlast, njihova mjesta u Vijeću zauzeli su Vladan Mekterović i Tatjana Margan, dok je Martina Šverko (PGS) mandat stavila u mirovanje iz osobnih razloga, pa ju je u Vijeću zamijenio Hari Jurdana.

Uz ovo troje ”zamjenskih” vijećnika te predsjednika i dvoje potpredsjednika, među 17 vijećnika koji su dali prisegu bili su još Ilija Bakić (HSU), Dean Frlan (SDP) , Sonja Vlah (HSU), Bruno Frlan (IDS), Sandro Ladavac (IDS), Miodrag Šarac (HNS), Bojan Šustar (AM), Dominik Rubeša (HNS), Vedran Grgurić (HDZ), Željko Grbac (nezavisni) i Igor Barak (nezavisni).

Sjednici je prisustvovao i donedavni povjerenik za Matulje, Alen Host, koji je prošlog tjedna i službeno predao funkciju novoizabranom načelniku Mariju Ćikoviću i njegovu timu.

Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Novi saziv općinskog vijeća s načelničkim timom @ Matulji

Novi saziv općinskog vijeća s načelničkim timom @ Matulji

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!