FOTO: Kulinarski duel u pripremanju buzare @ Mošćenička Draga

U zanimljivom kuharskom showu svoje kuhače ‘ukrstili’ su učenici Ugostiteljske škole Opatija i kuhari iz Liburnia Riviera Hotela. Također, na rasporedu je bilo otvorenje izložbe Višnje i Marijana Anića “Slikanje morem”, te nastup zbora Sv. Andrija iz Mošćeničke Drage i učenika OŠ “Viktora Cara Emina” iz Lovrana sa lutkarskim igrokazom i regata. Sve navedeno možete provjeriti u velikoj fotogaleriji u nastavku teksta.

Mošćenička Draga – Na terasi hotela ‘Mediteran’ u zanimljivom kuharskom showu svoje kuhače ‘ukrstili’ su učenici Ugostiteljske škole Opatija i kuhari iz Liburnia Riviera Hotela koji su spremali buzaru od kvarnerskih škampi i školjaka, ribarsku tjesteninu s kvarnerskim škampima i školjkama te otvorili drugo izdanje gastro manifestacije ‘Dani kvarnerskog škampa i morskih delicija’.

Uz ugodne zvuke klape Nevera, ukusan sadržaj iz dvije padele podijeljen je gostima na terasi hotela Marina, dok su jedriličari u akvatoriju ispred Drage odmjeravali snage u jedrenju.

Nakon nadmetanja na rasporedu je bilo otvorenje izložbe Višnje i Marijana Anića “Slikanje morem”, te nastup zbora Sv. Andrija iz Mošćeničke Drage i učenika OŠ “Viktora Cara Emina” iz Lovrana sa lutkarskim igrokazom “Mom zavičaju” – Josip Kaplan.

Dani kvarnerskog škampa drugu godinu zaredom održavaju se u Mošćeničkoj Dragi, u organizaciji TZ-a i Općine te Katedre Čakavskog sabora, a manifestacija će trajati do nedjelje, 27. svibnja. Program možete provjeriti na ovom linku.

Pripremanje buzare učenika Ugostiteljske škole Opatija i kuhara iz Liburnia Riviera Hotela
[nggallery id=205]

Otvorenje izložbe Višnje i Marijana Anića “Slikanje morem”
[nggallery id=207]

Regata @ Mošćenička Draga
[nggallery id=206]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!