FOTO Kvarnerski dan turizma – Nagrađeni najbolji djelatnici i institucije u turizmu

U kategoriji „Čovjek ključ uspjeha – djelatnik godine 2018“ nagrađeni su Gordana Marion, Mateja Ćutić, Branko Paparić, Filip Uzelac, Klaudio Jurčić, Alen Babac, Dubravko Domijan, Marina Sverić, Nenad Javorić, Nedjeljko Kordić, Ira Župan Bogdanović, Slavica Barac, Gordan Filinić, Nevio Turković, Biserka Regvat. Dobitnik godišnje turističke nagrade „Anton Štifanić“ je Mate Mrakovčić, vlasnik kampa Bor na otoku Krku, a posebno priznanje za poseban i trajan doprinos razvoju turizma dobio je Ranko Vlatković.

Opatija – Kvarnerski dan turizma, tradicionalna svečanost u organizaciji TZ Kvarnera, održan je danas u opatijskom hotelu Royal. Domaćini, predsjednik TZ Kvarnera župan Zlatko Komadina i direktorica Irena Peršić Živadinov uručili su priznanja najboljim turističkim djelatnicima i institucijama s područja Primorsko-goranske županije.

— Rekordna turistička godina na Kvarneru sjajan je rezultat i najmanje što možemo jest zahvaliti svima koji su za takav rezultat zaslužni, rekao je u svojem uvodnom obraćanju župan Zlatko Komadina dodajući da je u protekle četiri godine turistički promet stalno rastao te je 2018. u odnosu na 2014. godinu zabilježeno povećanje turističkog prometa od gotovo 30 posto. U proteklom mandatnom razdoblju došlo je, osim povećanja noćenja na Kvarneru i do značajnog povećanja broja putnika u Zračnoj luci Rijeka.

Nagrađenima su čestitali i direktor HTZ Kristjan Staničić, glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Direktorica Peršić Živadinov posebno je istaknula činjenicu da upravo Kvarner bilježi kontinuirani rast u proteklim godinama, a bilježi se i veliko povećanje prometa u predsezoni. „Stvorili smo motive dolaska u predsezoni brendiranjem različitih segmenata turističke ponude na Kvarneru kao što su outdoor aktivnosti, gastronomska ponuda, zdravstveni turizam… Sve to dovelo je i do sustavnog povećanja kvalitete smještaja i ponude na Kvarneru.“

Uručene su i godišnje turističke nagrade i priznanja nagrađenima u akcijama „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2018“ te dobitnicima turističkih nagrada sustava turističkih zajednica u raznim kategorijama.

U suradnji s Novim listom i Hrvatskom turističkom zajednicom ove su godine proglašeni i NAJkreativniji iznajmljivači te, naravno, „Čovjek ključ uspjeha – Djelatnik godine 2018“.

Najuspješnija destinacija za ljetni odmorišni turizam je Mali Lošinj, najuspješnija destinacija turizma zdravlja je Opatija, plaža godine je Rajska plaža u Loparu, a dobitnik nagrade za održivi turizam je Javna ustanova Priroda – Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli.

Turističkim događajem godine proglašena je Rabska fjera, a inovacijom godine u turizmu Podvodni park Punat. U akciji 22. Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku nagrađeni su Hotel Valamar Koralj na Krku te Krk Premium Camping Resort. U kategoriji wellness hotel dobitnik je Vitality Hotel Punta u Velom Lošinju, a u kategoriji Stories, Croatian Unique Hotel nagrađen je Boutique Hotel Alhambra u  Malom Lošinju.

Nagrađena je Marina Punat, Katarina Line iz Opatije, MedAdria Rijeka te Thalassotherapia Opatija. Za poseban doprinos razvitku turizma na Kvarneru nagrađeni su Thalassotherapia Crikvenica, Automotodrom Grobnik, Hotel & restoran Kukuriku te Vinarija Pavlomir.

Posebna priznanja za obljetnice organiziranog turizma primili su Novi Vinodolski, Crikvenica, Punat i Šilo za 140, 130, 110 odnosno 90 godina turizma.

Tročlana komisija dodijelila je posebna priznanja u kategorijama kuća za odmor, apartman, sobe i posebnu nagradu za razvoj održivog turizma. U kategoriji Kuća za odmor dobitnici su Silvija i Alen Sobol, vlasnici Holiday House Sobol, Kočičin, Kuželj u Gorskom kotaru. U kategoriji apartman nagrađeni su Franko i Renata Sušanj, vlasnici Apartmana Sušanj, Trtni u Općini Matulji. Priznanje u kategoriji Sobe primila je Branka Grdinić, vlasnica Luksuznih soba Luce, Vrbnik na Krku. Posebnu nagradu za razvoj održivog turizma dobili su August Turina i Antun Petrović, vlasnici The Forest House Krk, Kras na Krku.

U kategoriji „Čovjek ključ uspjeha – djelatnik godine 2018“ nagrađeni su Gordana Marion (agencijski djelatnik), Mateja Ćutić (turistički animator), Branko Paparić (turistički vodič), Filip Uzelac (djelatnik u hotelskom objektu ili kampu), Klaudio Jurčić (sommelier), Alen Babac (konobar), Dubravko Domijan (privatni iznajmljivač), Marina Sverić (policijski djelatnik), Nenad Javorić (djelatnik u pomorskom prijevozu), Nedjeljko Kordić (djelatnik u cestovnom prometu), Ira Župan Bogdanović (prodavač), Slavica Barac (djelatnik na održavanju okoliša), Gordan Filinić (vatrogasac), Nevio Turković (spasilac), Biserka Regvat (djelatnik u sustavu turističkih zajednica). Dobitnik godišnje turističke nagrade „Anton Štifanić“ je Mate Mrakovčić, vlasnik kampa Bor na otoku Krku.

Posebno priznanje za poseban i trajan doprinos razvoju turizma dobio je Ranko Vlatković. U programu su nastupili učenici Glazbene škole “Ivan Matetić Ronjgov”, a prisutne je kroz program proveo Larry Ambrozich.

Kvarnerski Dan Turizma – Nagrađeni Najbolji Djelatnici I Institucije U Turizmu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!