FOTO Lana Ceraj prezentirala ‘Lov na kozmičke zvijeri’, a tajnu Zemljine unutrašnjosti otkrit će Zvonimir Drvar @ Volosko

Serija predavanja nastavlja se ove subote s početkom u 18 sati, kada u Moho centar dolazi geolog Zvonimir Drvar koji će održati predavanje ”Tajna Zemljine unutrašnjosti“.

Volosko – Drugo popularno-znanstveno predavanje ‘Lov na kozmičke zvijeri’ održano je u Interpretacijskom centru dr. Andrija Mohorovičić. Tom prilikom, asistentica na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Lana Ceraj, otkrila je zainteresiranoj publici što su to aktivne galaktičke jezgre i zašto ih se ponekad u službenoj literaturi naziva i kozmičkim zvijerima. Serija predavanja nastavlja se ove subote s početkom u 18 sati, kada u Moho centar dolazi geolog Zvonimir Drvar koji će održati predavanje ”Tajna Zemljine unutrašnjosti“.

Razorna snaga vulkana ili potresa podsjeća nas da je naša Zemlja itekako živa kao planet. Geološki procesi na Zemlji i ispod njene površine odgovorni su za izgled našeg planeta. Od naše Zemlje najbolje poznajemo njenu koru po kojoj se krećemo. Zahvaljujući Andriji Mohorovičiću danas znamo da se Zemljina kora proteže do određene dubine koja je nazvana po njemu – Mohorovičićev diskontinuitet. O njegovom velikom otkriću kao i o geološkim značajkama Zemljine građe više će biti priče na samom predavanju. Zvonimir Drvar od 2015. do 2016. radi kao suradnik na Zvjezdarnici Zagreb, a od 2017. kao kustos i voditelj planetarija u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Redovito održava popularno-znanstvena predavanja u matičnoj ustanovi kao i na Zvjezdarnici Zagreb, te po školama i ostalim edukacijskim ustanovama. Ulaz na predavanje je slobodan.

Lana Ceraj Prezentirala ‘Lov Na Kozmičke Zvijeri’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net