FOTO: Lara Šušnić, Luka Viljušić i Borna Rošić odlični na Državnom prvenstvu u judu @ Zagreb

SONY DSC

Lara je efektno savladala svoje protivnice u kategoriji do 32 kg, te se okitila zlatnom medaljom postavši prvakinjom Hrvatske! Veliku fotogaleriju s natjecanja pogledajte na ovom linku

judo_klub_rijeka_drzavno_prvenstvo_2016_rosic_susnic_viljusic (2)

Zagreb / Rijeka – Državno prvenstvo za djevojčice i dječake te juniore, na kojem je nastupilo 394 natjecatelja iz 46 klubova, održano je prošle subote u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu.

– Odlična organizacija natjecanja od strane Hrvatskog judo saveza sa tehničkom razinom identičnoj kao što je to na Europskim kupovima, dala je natjecateljima i svim sudionicima osjećaj ”velikih“ judo manifestacija. Neprekidno je čitavo prvenstvo imalo video prijenos, a su svi koji nisu mogli doći neprekidno mogli pratiti borbe na svim borilištima. Naša prva zvijezda koja je već dugi niz godina u problemima zbog svoje male težine uvijek bila u hendikepu naspram svojih protivnica, Lara Šušnić, napokon je došla svima pokazati vrijednost truda, upornosti i znanja. Lara je efektno savladala svoje protivnice u kategoriji do 32 kg, te se okitila zlatnom medaljom postavši prvakinjom Hrvatske! Naš sljedeći favorit bio je Luka Viljušić u kategoriji do 50 kg. Luka je doslovno pomeo sve svoje protivnike do finala, potvrđujući svoj talent i superiornost te tako bio naš drugi finalista. U finalnoj borbi u svoj želji za brzom pobjedom u jednom je trenutku bio neoprezan, što j njegov protivnik iskoristio te ga je pobijedio zahvatom držanja, te se tako morao zadovoljiti s 2. mjestom. Borna Rošić u kategoriji do 60 kg, također je spadao u natjecateljski dio mlađe ekipe na koji se računalo osvajanje odličja što nam je Borna i ispunio. U prikazanim borbama Borna je sve protivnike efektno savladao a i poraz u polufinalnoj borbi nije ga omeo da u borbi za brončano odličje poklekne duhom te je efektnim bacanjem sa Ipponom savladao protivnika i osvojio brončanu medalju, istaknuo je Slaviša Bradić, uz opasku da su na natjecanju uz već spomenute nastupili Ena Brkić, Vito Jurdana, Marko Drozdek i Antonio Funarić.

Veliku fotogaleriju s natjecanja pogledajte na ovom linku

SONY DSC

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!