FOTO: Lea Leonarda Pašić nova dječja gradonačelnica @ Opatija

dgv_novi_saziv_2015_opatija_1

Novoizabrana dječja gradonačelnica najavila je da će se zalagati za izgradnju aquaparka na Slatini, za otvaranje disca za djecu od 12 do 16 godina, školu umjetnosti u kojoj bi djeca mogla učiti pjevati, plesati i glumiti, ljetne kampove te otvaranje Kuće igrica u kojoj bi djeca mogla igrati razne društvene igre, a vikendom bi se održavala natjecanja. Nekoliko fotografija s konstituirajuće sjednice DGV-a pogledajte na ovom linku

Opatija – Lea Leonarda Pašić nova je dječja gradonačelnica Grada Opatije, odlučili su većinom glasova vijećnici 10. saziva Dječjeg gradskog vijeća na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj 25. svibnja u Gradskoj vijećnici. Lea je učenica 7.c razreda Osnovne škole “R.K. Jeretov”, a članica je DGV-a u drugom mandatu. U kandidaturi za dječjeg gradonačelnika sudjelovalo je pet kandidata, i to Annamaria Renner, Dominik Žiganto, Francesca Renner, Danijel Predragović te izabrana Lea Leonarda Pašić.

dgv_novi_saziv_2015_opatija_2

U prvom krugu glasovanja jednak broj glasova dobile su Lea i Francesca, dok je u drugom krugu više glasova osvojila Lea, koja će ovu funkciju obavljati dvije godine.

Novoizabrana dječja gradonačelnica najavila je da će se zalagati za izgradnju aquaparka na Slatini, za otvaranje disca za djecu od 12 do 16 godina, školu umjetnosti u kojoj bi djeca mogla učiti pjevati, plesati i glumiti, ljetne kampove te otvaranje Kuće igrica u kojoj bi djeca mogla igrati razne društvene igre, a vikendom bi se održavala natjecanja.

Na izboru su joj čestitali gradonačelnik Ivo Dujmić, zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Ivan Tancabel, kao i članovi koordinacije DGV-a Sanja Škorić, Sandra Turkalj, Tanja Sudiskas i Marta Berčić.

dgv_novi_saziv_2015_opatija

Sjednici su prisustvovali novoizabrani vijećnici DGV-a koji će za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji: Damjan Rajko i Rafael Matacin iz 4.a, Hana Kulišić i Ema Ratkajec iz 4.b, Tija Dujmović i Leon Devčić iz 4.c, Tara Tomić i Leo Janković iz 5.a, Leon Pepelnik i Danijel Predragović iz 5.b, Valeria Puž i Petra Deranja iz 5.c, Roko Lovrić i Annamaria Renner iz 6.a, Karolina Bilen i Mia Jović iz 6.b, Iris Matulja i Dominik Žiganto iz 6.c, Eleonora Glavan i Francesca Renner iz 7.a, Nina Žunić i Aleksandra Brumnjak iz 7.b, Lea Leonarda Pašić iz 7.c te učenici iz OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu Marko Ivanković iz 4.a i Luka Sošić iz 7.a.

Na sjednici su vijećnici DGV-a glasali za projekt koji će provoditi za vrijeme trajanja svog mandata i većinom glasova izabrali temu “Detektivi šuma Učke – upoznavanje flore i faune Učke”.

Nekoliko fotografija s konstituirajuće sjednice DGV-a pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net
Foto: Nikola Turina

error: Content is protected !!