FOTO: Led blokirao promet – Automobili izlijetali s ceste, interventne službe zatvarale prometnice @ Opatija, Matulji

Kaos na TOšini (Foto: Stella Gašparuš)

Zbog četiri prometne nesreće tijekom jutra za promet je bila zatvorena dionica od Kuka prema Opatiji, a zabrana prometa nešto duže je ostala na snazi za dionicu od Kuka prema Matuljima. Nekoliko fotografija s terena pogledajte na ovom linku

Zaleđeni automobili

Opatija, Matulji – Led je blokirao promet na području Matulja i dijela Opatije, a zbog prometnih nesreća uzrokovanih lošim cestovnim uvjetima interventne službe i Komunalac tijekom jutra zatvorile su prometnice od rotora na Kuku prema Matuljima i Opatiji.

– Oko 6 sati ujutro bila je dojava da je zaleđena Nova cesta i da se dogodila prometna nesreća. Izašli smo na teren s policijom i Komunalcem i u dogovoru s njima zatvorili smo cestu od Kuka prema Opatiji, odnosno staroj cesti Volosko. Zabilježeno je više prometnih nesreća, bilo četiri razbijena autombila koja su otklizala na ledu i zaustavljala promet. Još jedna prometna nesreća dogodila se na Preluku blizu stanice za tehnički pregled gdje je automobil udario u zaštitnu ogradu, ali sve su prošle samo uz materijalnu štetu, bez ozlijeda, kazao je ravnatelj opatijske Javne vatrogasne postrojbe Gordan Filinić.

Prometni kaos na Tošini (Foto: Stella Gašparuš)

Nešto iza 9 sati promet je ponovo uspostavljen na potezu od rotora na Kuku prema Opatiji, a do tada je preusmjeravan preko donje opatijske ceste, ali je ostala zatvorena cesta od rotora prema Matuljima.

– Poštovani roditelji i učenici! Zbog vremenskih nepogoda i zaleđenih cesta danas će se u školi (Matulji, Rukavac i Jušići) organizirati prihvat učenika, a nastava samo za razrede gdje će to biti moguće. Zbog zaleđenih prometnica, učitelji su u nemogućnosti doći na vrijeme na svoje radno mjesto. Čuvanje učenika biti će organizirano i u poslijepodnevnoj smjeni, naveli su na stranicama škole.

Oliver Kinkela, rukovoditelj RJ Održavanje u Komunalcu kazao je kako su njihovi radnici tijekom proteklih dana čitavo vrijeme angažirani na terenu.

Led na palmama

– Radili smo cijelo vrijeme. Tijekom dva protekla dana pripremali smo se za snijeg, imali smo čišćenje prometnica i posipanje, a tijekom cijele noći radili smo na čišćenju prometnica od snijega i leda. Hladna struja u jutarnjim satima donijela je poledicu na području oko Kuka, ali to je tijekom jutra sanirano, kazao je Kinkela.

Glavne prometnice, odnosno državne ceste, ne spadaju pod “ingerenciju” Komunalčeve zimske službe, koja je angažirana na čišćenju nerazvrstanih cesta.

– Što se tiče tog područja, mislim da je situacija na terenu dobra, konstantno se radi, a većina toga je i počišćeno. Ostale su još neke ceste do kojih dosad nismo stigli, ali kroz nekoliko sati i one će biti riješene, zaključio je Kinkela.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net