FOTO: Liburnijski veterani pozdravili presudu generalima @ Opatija

Predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Opatija koja okuplja članove iz čitave Liburnije, jučer su u poslijepodnevnim satima u znak podrške oslobođenim generalima održali svečani mimohod centrom Opatije.

Opatija – Povodom oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču UDVDR Opatija odlučio je pozdraviti ono što se danas dogodilo u Haagu. Ponosni smo što su naši enerali časno na svojim leđima iznijeli svo vrijeme provedeno u zatvoru i da se dokazalo da su Domovinski rat i Oluja bili blistavo čisti. Za mene osobno, što se tiče bojnog djelovanja, rat je završio odavno.

Što se tiče suda i politike, rat je završio danas uz potvrdu da je bio pravedan i čist, kazao je predsjednik UDVDR-a Opatija Mirko Novoselović na jučerašnjem okupljanju ispred opatijske tržnice, gdje su se veteranima pridružili brojni građani, a svi zajedno uz stihove domoljubne balade ”Zovi, samo zovi” pozdravili su oslobođene generale.

I ostatak Opatije danas je bio pod dojmom presude – hrvatske trobojnice bile su istaknute na terasama brojnih kafića, ali i na haubama automobila koji su trubljenjem doprinjeli slavljeničkoj atmosferi na ”mrkatu”. Opatijski srednjoškolci povodom sjećanja na Vukovar zapalili su svijeće ispred spomenika poginulima pred Villom Antonio, a i predstavnici UDVDR-a sutra će se otisnuti na put kako bi se tradicionalno poklonili žrtvama Domovinskog rata – ovog puta, nakon Vukovara, odabrana je Škabrnja.

[nggallery id=482]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!