FOTO: Luca Ciarla Quartet – samo za probrane slušatelje @ Foaje

Ciarla je iskazao svoje virtuozno umijeće sviranja violine, koje je naišlo na pohvale i publike i kritike diljem svijeta, a na pozornici su mu se pridružili Vince Abbracciante na harmonici, Nicola Di Camillo koji je izmjenjivao kontrabas i električnu gitaru te Francesco Savoretti na udaraljkama.

Opatija – Provjereni i avangardni talijanski violinist Luca Ciarla preksinoć je sa svojim kvartetom nastupio na maloj Ljetnoj pozornici, u sklopu turneje u kojoj je četvorka nastupila u Ljubljani i Zagrebu, a očekuje ju još i nastup u Sarajevu. Ciarla je iskazao svoje virtuozno umijeće sviranja violine, koje je naišlo na pohvale i publike i kritike diljem svijeta, a na pozornici su mu se pridružili Vince Abbracciante na harmonici, Nicola Di Camillo koji je izmjenjivao kontrabas i električnu gitaru te Francesco Savoretti na udaraljkama.

Dva seta od po 45 minuta oduševili su ”probrano slušateljstvo” – u Foajeu se okupilo osamdesetak zaljubljenika u glazbu koji su, u opuštenoj atmosferi uz svijeće i izvrsno ozvučenje, uživali u skladbama koje su Luca i društvo sami napisali, ali i u atraktivnim obradama poznatih klasika kao što je ”Bella Ciao”.

[nggallery id=339]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: Oliver K. / Foto Luigi