FOTO: Lucio Vidotto – Ukradeni trenuci

guitar_smKastav – Spona glazbe i fotografije uvijek je golicala maštu mnogih fotografa, no rijetko koji bi uspio uloviti i ”zalediti zvuk”, a upravo, jedan od njih koji je to uspio je Lucio Vidotto. Za doživjeti ”ukradene trenutke”, pohitajte u kastavski ”Guitar cafe” jer navedena izložba traje samo do 15. ožujka.
Prethodno je izložba bila postavljena u prostorima Zajednice Talijana u Rijeci ,od 9. do 11. prosinca 2009., uz potporu Talijanske Unije i Narodnog Sveučilišta u Trstu. Nakon Kastva slike sele u Rovinj i biti će izložene u prostorima prestižne galerije Batana od 8. do 28. travnja.
Fotografije predstavljene u Guitar cafeu, nastale su 2007. i 2008. godine, uglavnom na Hal’s all star festivalu, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner te na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Lucio Vidotto @ Guitar cafe Kastav

Lucio Vidotto @ Guitar cafe Kastav


Ovo je njegova prva samostalna izložba i posvećena je proučavanju izraza i ukradenih trenutaka na nizu koncerata nekih od najpoznatijih svjetskih gitarista (Damir Halilić Hal, Tommy Emmanuel, Dominic Miller, Jerry Ricks Philadelphia, Bernie Marsden, Don Ross, Sandor Szabo…). Izložene fotografije izrađene su kako u koloru tako i u crno-bijeloj tehnici, koju Lucio nije nikada htio ostaviti. S djelom izloženih radova, osvojio je prvu nagradu na natječaju za kulturu i umjetnost “Istria nobilissima” 2007. godine dok je ’93. i ’96. godine osvojio drugu nagradu, a 2002. i 1995. godine njegove su fotografije posebno istaknute u sekciji za Dizajn i primijenjene umjetnosti.
Godine 2000. sudjelovao je na prvoj zbirnoj izložbi fotografa talijanske manjine, koju su Talijanska Unija i Narodno sveučilište u Trstu realizirali u suradnju s Centrom vizualnih umjetnosti “Batana” Mundial fotofestival u Rovinju. Iste je godine sudjelovao na manifestaciji Istrianische Photokunst u Grazu te na 5. Međunarodnoj izložbi fotografija u Solighettu, kraj Trevisa, u Italiji. Nagrađene fotografije na natječaju “Istria Nobilissima” izložene su 2008. u sklopu Ex tempore u Novigradu.
Lucio Vidotto rođen je 2, travnja 1966. u Rijeci, gdje živi i radi kao novinar u dnevniku “La Voce del Popolo”. Nije profesionalni fotograf, a sebe smatra “naprednim amaterom”. Njegove su fotografije korištene za kalendare, kataloge, monografije, omote za nosače zvuka, kao i za razne dnevne listove te časopise. Sudjeluje i na zbirnim izložbama koje organizira Foto klub ”Color” iz Rijeke, čiji je član, a član je i Centra vizualnih umjetnosti ”Batana”.
Dominic Miller

Dominic Miller


Miller - Lupi

Miller - Lupi


Tommy Emmanuel

Tommy Emmanuel


Damir Halilić Hal

Damir Halilić Hal


Philadelphia Jerry Ricks

Philadelphia Jerry Ricks


Don Ross

Don Ross


Sandor Szabo

Sandor Szabo


Nikola Cvjetović
FOTO: Lucio Vidotto

error: Content is protected !!