FOTO: Mačak z Voloskega prošetao se Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer @ Opatija

Vedran Ružić @ UP Juraj Šporer

Vedran Ružić @ UP Juraj Šporer

Večer umjetnosti začinjena je i jazzom, a uz Ružića je na gitari nastupio Zoran Majstorović, odsviravši nekoliko poznatih jazz standarada. Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Mačak z Voloskega stigao je u Opatiju – Vedran Ružić, glazbenik i slikar, predstavio je u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer svoje radove posvećene temi ovog kultnog mačka kojeg je proslavio Duško Jeličić Dule u svojemu starome hitu.

Ružićev Mačak z Voloskega pojavio se i u istoimenoj slikovnici u izdanju Adamića, nastaloj u suradnji s Elizabet Jovanović, a na opatijskoj izložbi otvorenoj jučer navečer izloženo je 35 radova koje je publika tjedan dana ranije mogla upoznati i u ”prirodnom okruženju”, odnosno na Velom mulu u Voloskom.

macak_z_voloskega_vedran_ruzic_2014_juraj_sporer_1

Govoreći na otvorenju izložbe, Ružić je istaknuo kako mu je prostor Umjetničkog paviljona Juraj Šporer iznimno važan u životu, jer je tu dane proveo radeći prvo kao student, a zatim kao muzejski tehničar Hrvatskog muzeja turizma, da bi se konačno predstavio i kao već priznati umjetnik.

– Na izložbi je izloženo 35 radova, a njome završava ciklus ”Mačak z Voloskega” i najavljuje se novi ciklus posvećen Voloskom, kazao je Ružić.

Večer umjetnosti začinjena je i jazzom, a uz Ružića je na gitari nastupio Zoran Majstorović, odsviravši nekoliko poznatih jazz standarada. Izložba ostaje otvorena do 13. svibnja.

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!