FOTO: Mali Mandrać – Dječja kreativnost pretvorila Volosko u razigrani atelje na otvorenom

Okupani suncem, mališani su raspustili svoju kreativnost, dali mašti na volju, te stvorili fantastične i zanimljive radove otežavši posao žiriju – koji su činili akademski slikar Claudio Frank, povjesničarka umjetnosti Brigita Jenko i povjesničarka umjetnosti Margita Cvijetanović – koji je trebao odlučiti kome će pripasti nagrade. Veliku fotogaleriju s Malog Mandraća možete pogledati na ovom linku.

Volosko – Više od stotinu sudionika – točnije njih 103 iz Hrvatske, Njemačke, Irske, Češke, Italije i Srbije – okupilo je tradicionalno likovno natjecanje Mali Mandrać koje se u organizaciji Zajednice Talijana Opatija i Hrvatskog muzeja turizma održava kao uvertira u veliku ex-tempore manifestaciju Mandrać što se održava danas. Najmlađi sudionik među njima, Marul Novaković, ima svega dvije godine.

Okupani suncem, mališani su raspustili svoju kreativnost, dali mašti na volju, te stvorili fantastične i zanimljive radove otežavši posao žiriju – koji su činili akademski slikar Claudio Frank, povjesničarka umjetnosti Brigita Jenko i povjesničarka umjetnosti Margita Cvijetanović – koji je trebao odlučiti kome će pripasti nagrade.

Ipak, odluka je donosena, pa su u mlađoj kategoriji, do 10 godina, nagrađeni Ivan Skračić (9), Katja Šepčić (8), Devin Özen (7), Rita Vorel (9) i Zita Kunić (5). U starijoj kategoriji, od 11 do 15 godina, nagrađeni su Asja Grakalić (13), Luka Radmilović (14), Tara Petković (11), Lucija Erstić (11) i Ira Crljen (11).

Veliku fotogaleriju s Malog Mandraća možete pogledati na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!