FOTO: Mali rukometaši pod maskama osvojili sportsku dvoranu – Održan 15. Maškarani rukometni turnir @ Matulji

Kod djevojčica, dominirala je opatijska ekipa iz RK Liburnija, dok je kod dječaka najuspješnija ekipa bila ona RK Gospić. Uz sportske rezultate, cijenio se i trud u maskiranju. U kategoriji djevojčica, kao najbolje maskirana ekipa tortu je osvojila ekipa RK Liburnija iz Matulja, a u kategoriji dječaka ekipa RK „28. april“ iz Kaštelira. Nekoliko fotografija koje smo snimili pogledajte na ovom linku

Matulji – Jubilarno 15. izdanje tradicionalnog rukometnog Maškaranog turnira u Matuljima održalo se proteklog vikenda u školskoj sportskoj dvorani. Usprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, odzavalo se pedesetak ekipa iz čitave Hrvatske s oko 600 djece koja su na parketu odmjerila svoje rukometno znanje, ali i velik broj roditelja koji je s punih tribina bodrio male igrače.

Turnir se odigrao u kategoriji dječaka i djevojčica za 2007., 2008., i 2009. godište. Kod djevojčica, u najstarijoj kategoriji slavio je ŽRK Lošinj ispred ŽRK Buje i RK Liburnija Opatija, a u najpetorku su izabrane Melisa Ćosić, Melani Vodopija, Nika Lenac, Nadja Zabavnik, Rinesa Gaša. Najboljom vratarkom proglašena je Ena Dupanović, a najboljom igračicom Noemi Gadža.

Kod djevojčica 2008. godišta prvo mjesto osvojio je RK Liburnija Opatija, drugo ŽRK Umag, a treće RK Vinodol. U najbolju petorku izabrane su Laura Raštegorac, Antea Rosman, Marija Perišić, Lana Tepeš i Magdalena Bašić. Najbolja vratarka bila je Eni Smolić, a najbolja igračica Ana Marija Špehar.
Opatijke iz RK Liburnija slavile su i u najmlađoj kategoriji djevojčica, ispred drugoplasiranog ŽRK Poreč te trećeplasiranog RK Rab. Rea Janković, Paola Škarica, Lena Krstinić, Ana Luna Devčić i Marta Grce čine najbolju petorku, najboljom vratarkom proglašena je Hana Ahmedspahić, a najboljom igračicom Ema Rubinić.

Kod dječaka, dominirao je Rukometni klub Gospić, koji je osvojio turnir u najstarijem i srednjem godištu. Iza Gospićana, u kategoriji dječaka rođenih 2007. godine, plasirali su se RK Zamet i RK Čavle, a najbolju petorku čine Matija Bukovac, Karlo Kosović, Dario Vlah, David Tondini i Ivano Humar. Ivan Ivaniš proglašen je najboljim vratarom, a Vedran Hečimović najboljim igračem.

U srednjoj uzrasnoj kategoriji, onoj dječaka rođenih 2008. godine, iza Gospićana drugo mjesto osvojio je RK Trsat, a treće RK Matulji. U najpetorku izabrani su Mateo Jergović, Mladen Marković, Stipe Kovač, Mateo Lenžer i Diego Martinović. Najbolji vratar bio je Luka Borovac, a najbolji igrač Luka Ćavar.

U najmlađoj kategoriji dječaka Gospićani su bili drugoplasirani, boljima su se pokazali članovi RK Buje, dok je treće mjesto osvojio RK Kozala. Kevin Smoković, Oliver Vižintin, Igor Jelinić, Filip Mudrovčić i Maksim Linić Kriste ušli su u najbolju petorku, najboljim igračem proglašen je Diego Saina, a najboljim vratarom Filip Jurković.

U kategoriji djevojčica, kao najbolje maskirana ekipa tortu je osvojila ekipa RK Liburnija iz Matulja, a u kategoriji dječaka ekipa RK „28. april“ iz Kaštelira.

Nekoliko fotografija koje smo snimili pogledajte na ovom linku

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!