FOTO Mališani otvorili deveto izdanje Bečkog tjedna u Opatiji

Manifestacija Bečki tjedan koja se već tradicionalno održava svake godine u rujnu, svoje deveto izdanje doživljava od 18. – 21. rujna na raznim lokacijama u gradu. Bogat program i ove godine uključuje radionicu za djecu, koncert, degustaciju bečkih vina, humanitarnu modnu reviju, svečani bal…

Opatija – Radionicom za mališane pod nazivom „Beč za djecu“ održanom u kavani opatijskog hotela Palace Bellevue sinoć je otvoreno 9. izdanje Bečkog tjedna u Opatiji.

Za ovu prigodu članovi Društva Naša djeca Opatija osmislili su Bajkaonicu – pričanje tradicionalnih priča, malu bečku kuharicu na kojoj su najmlađi kroz interaktivnu i zabavnu igru učili kako pripremiti Sacher tortu ili germknedle te likovno – kreativnu radionicu izrade kruna. Kao i svake godine polaznici radionice mogli su kušati tradicionalnu bečku slasticu Sacher tortu.

Program Bečkog tjedna nastavlja se sutra, 20. rujna s početkom u 18 sati na terasi Remisens Premium Hotela Kvarner na kojoj se održava zanimljiva večer u kojoj svi posjetitelji mogu degustirati bečka vina uz svečani koncert Hoch-und Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4. Nakon koncerta, na istom mjestu održava se i tradicionalna humanitarna modna revija u organizaciji Lions kluba Opatija. Važno je napomenuti kako je sav prihod koji će se prikupiti na modnoj reviji namijenjen nabavci automatskog vanjskog defibrilatora (AED uređaja), a ulaz na sva događanja toga dana je slobodan.

– Cilj nam je prikupiti sredstva za kupnju automatskog vanjskog defibrilatora (AED uređaja) kojeg bi postavili na javni prostor grada Opatija. Na reviji će sudjelovati poznati butici s područja Liburnije: Max Mara, Futura Nova, Chantal, Comma i Bellissima, poznati modni brand „Omniamea“ iz Švedske, te naše dizajnerice Greta Gudelj i Jadranka Šegota. Program ćemo također oplemeniti vokalnim izvedbama Mateje Majerle u pratnji gitariste Maria Šimunovića, te atraktivnom plesnom točkom u izvedbi profesionalnih plesača Ivane Trope i Davora Romića. Modele će nositi manekenke modne agencije „Glamour Tara“, Tajane Zaro Mirković, manekenke starije generacije „Kisha“, te manekenke koje dolaze iz Švedske, a koje će nositi modele „Omniamei“. Manifestaciju će fotografijama ‘pokriti’ Josip Čekada i ekipa iz foto studia ”Luigi“ iz Opatije. Neno Pavinčić je moderator, Neven Ivanić prevoditelj, Marija Blečić i estetski centar „Mariposa“ iz Rijeke zadužene su za šminku dok se o frizurama brinu frizerski salon „Tessa“ te Beauty studio Royal art, poručila je Snježana Čačić, predsjednica Lions kluba Opatija te dodala da će u svrhu prikupljanja što više sredstava za kupnju defibrilatora organizirati tombolu za koju već sada imaju brojna sponzorstva.

U subotu 21. rujna koncert će ponovno održati Hoch-und Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4, no ovoga puta u Parku Angiolina ispred Švicarske kuće u kojoj se također može pogledati izložba Mónike Czédly „Modni ormar carice Sisi“.

Kulminacija bečkog tjedna događa se u subotu svečanim Bečkim balom koji se po 12. put održava u Kristalnoj dvorani Remisens Premium Hotela Kvarner. Otvorenje bala zakazano je za 20:30 sati uz nastup plesne škole ‘Tanzkomitee’ i orkestra ‘Original Wiener Strauss Capelle’. Za vrijeme trajanja manifestacije (15.-22.09.) kavane hotela Remisens Premium Hotel Kvarner i Remisens Premium Hotel Palace Bellevue nude posebnu ponudu bečkih slastica.

error: Content is protected !!