FOTO: Mandolin blues Quartet i Kenn Bailey Band zatvorili ovogodišnje izdanje B&D blues festivala @ Mošćenice

Ovogodišnji festival definitivno će ostati upamćen po iznimnom interesu publike i medija, ali i iznimno kvalitetnim i raznovrsnim izvođačima koju su dali dodatnu širinu i draž samoj manifestaciji. Veliku fotogaleriju s posljednje večeri festivala pogledajte na ovom linku…

Mošćenice – Talijanski band Mandolin blues Quartet te jazz-blues sastav Kenn Bailey Band kojima se pridružio hrvatski gitarist Zoran Majstorović zatvorio je ovogodišnji B&D blues festival koji se od četvrtka do nedjelje održavao na opatijskoj rivijeri – od Ljetne pozornice, preko Brseča, draške rive do Mošćenica.

Izvrsna atmosfera vladala je u Mošćenicama od prvog takta Mandolin blues Quarteta koji su se predstavili iznimno nadahnutom svirkom, koja je dodatno pojačala dojam nove lokacije na kojoj je bina bila smještena. Tako je mošćenička placa, na samom ulazu u stari grad, vrvjela publikom koja je došla poslušati izvrstan band koji je spojio instrument mediteranskog podneblja u tipičnu afroameričku glazbenu priču. Da taj spoj funkcionira zapanjujuće dobro pokazali su brojni aplauzi, ali i dva bisa koja je ekipa iz Napulja odradila prije odlaska s bine. Festival je zaključio Kenn Bailey Band, koji je okupio vrsnu internacionalnu ekipu te spojio vlastite korijene s Jamajke i odrastanje u Britaniji s talijanskom ritam sekcijom i hrvatskim gitaristom. Naime, uz Kenna Baileya (saksofon i gitara), band čine Alvise Seggi na basu, Paolo Prizon na bubnjevima i Zoran Majstorović na gitari, a publici su predstavili zanimljivu mješavinu raznih stilova podcrtanih bluesom i jazzom, čime je spušten zastor na ovogodišnje izdanje B&D blues festivala.

Ovogodišnji festival definitivno će ostati upamćen po iznimnom interesu publike i medija, ali i iznimno kvalitetnim i raznovrsnim izvođačima koju su dali dodatnu širinu i draž samoj manifestaciji. Prva večer održana u Opatiji stvorila je ‘dobar hype’, koji je pratio festival tijekom održavanja, a promjena mikro lokacije poput posljednje večeri u Mošćenicama unijela je novu dimenziju i pokazala kako jedna mala sitnica može uvelike promijeniti ‘feeling’ – i publici i izvođačima.

‘Kamen temeljac’ za razvijanje festivala duž cijele opatijske rivijere postavljen je ove godine, a prema riječima spiritus movensa B&D festivala Riccarda Staraja intencija je da se festival brendira kao turistički proizvod.

– Ove smo godine krenuli izvan općine Mošćenička Draga. Naime, već dugo postoji namjera da se B&D blues festival proširi na cijelu Rivieru. Podržavam ponovno brendiranje opatijske Riviere u cilju organizacije manifestacija, zajedničkih projekata. Volio bih sljedeću godinu stvar proširiti na cijelu Rivieru, započeti u Voloskom, pa preko male scene Ljetne pozornice u Opatiji na lovranski mul, zatim u Mošćeničku Dragu, Brseč i Mošćenice. Šest pozornica u sedam dana – Opatija riviera blues festival. Mislim da su festivali duž cijele Riviere turistički proizvod koji se traži, premali smo, to nam treba svima da bi postali prepoznatljivi, kazao nam je Staraj u razgovoru s kojim smo najavili ovogodišnje izdanje uz napomenu da se zahvaljuje svim sponzorima i pokroviteljima.

– Htio bih se zahvaliti i našim sponzorima. Glavni sponzori festivala su Talijanska zajednica Mošćenička Draga, Turistička zajednica Mošćenička Draga, Annalinea doo., Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Primorsko-goranska županija. Te niz manjih sponzora kojima se ovim putem zahvaljujem što svaki puta podupiru ovaj festival, rezimirao je Staraj uz opasku da je već ove godine posložio bendove za 2018.

Veliku fotogaleriju s posljednje večeri festivala pogledajte na ovom linku…

Riccardo Staraj

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!