FOTO: Manifestacija ‘Šparuge i vino’ oduševila posjetitelje @ Ika

sparuge i vino ika 2017 (5)

Svinjski file sa šparogama, šurlice sa šparogama i pršutom, sabljarka u umaku od šparoga te palenta i restani krumpir sa šparogama samo su neka od jela koja su brojni posjetitelji imali prilike kušati, a sudeći po komentarima i zadovoljnim osmjesima ponuđena hrana bile je i više nego ukusna. Kako je proteklo prvo izdanje pogledajte u priloženoj fotogaleriji na ovom linku

sparuge i vino ika 2017 (6)

Ika – Vrhunska hrvatska vina te malo drugačije spravljeni specijaliteti od šparoga koje su pripremali vrhunski majstori kuhinje Robert Benzija iz Ville Ariston, Kristian Kozmić iz Ville Schubert – restaurant Bellevue i Denis Srdoč iz Drage di Lovrana bili su u fokusu jučerašnje fešte od šparuga u centru Ike.

Svinjski file sa šparogama, šurlice sa šparogama i pršutom, sabljarka u umaku od šparoga te palenta i restani krumpir sa šparogama samo su neka od jela koja su brojni posjetitelji imali prilike kušati, a sudeći po komentarima i zadovoljnim osmjesima ponuđena hrana bile je i više nego ukusna. Kada se sve navedeno zalije s vrhunskom kapljicom, odnosno vinima Prelac iz Momjana, Galić iz Velike te Pavlomir iz Novog Vinodolskog, vrhunski eno i gastro doživljaj nije mogao izostati.

sparuge i vino ika 2017 (3)

Uz sve navedeno organizatori iz Udruge Ikarski barkajoli pripremili su i bogat glazbeni program, a prisutna publika imala je priliku uživati u nastupima učenika iz Umjetničke škole Matka Brajše Rašana (ogranak Lovran), zatim klape 60+ i klape Volosko, jazz sastava The Mystic Rose Ensemble te u izboru glazbe koju je pripremio DJ Mriza.

– Kako se na sličnim manifestacijama šparoge gotovo uvijek pripremaju s jajima, mi smo se odlučili za drugačiji pristup kako bi svim našim posjetiteljima pokazali da se šparoge odlično sljubljuju i s ostalim namirnicama. Ideja je da ova manifestacija postane tradicionalna i da svake godine raste i privlači sve veći broj posjetitelja, istaknuli su organizatori koji nisu krili zadovoljstvo realizacijom i posjećenošću na premijernoj manifestaciji.

sparuge i vino ika 2017 (2)

Manifestacija je započela dan ranije kada je održano branje šparoga te vaganje ‘ulova’, a najuspješniji berači nagrađeni su večera za dvije osobe u Villi Ariston, wellnessom u Milenij hotelima te odlaskom na Fish picnic kojeg je sponzorirao Žepina.

Ova manifestacija ujedno je i uvertira te najava Gourmet priče Opatijske rivijere koja će se održati u Opatiji od 9. svibnja do 19. lipnja.

Kako je proteklo prvo izdanje pogledajte na ovom linku

sparuge i vino ika 2017 (1)

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!